Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο τού πώς να θάβεις μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση


Πού αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του το ειδησεογραφικό δελτίο του ο ΣΚΑΪ σχετικά με τη χτεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση; Μα, φυσικά, στα επεισόδια που «στήθηκαν» από κουκουλοφόρους και Αστυνομία στο Σύνταγμα.
Αναλύσεις επί αναλύσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων και ατάκες του στιλ «αν δεν τους είχαν διαλύσει στις 2 η ώρα (σ.σ. τους συγκεντρωμένους, από τα επεισόδια) θα γράφαμε ίσως τη μεγαλειωδέστερη απεργιακή κινητοποίηση και πορεία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια». Η όποια αναφορά έγινε αφορούσε μόνο τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ οι χιλιάδες διαδηλωτές και απεργοί, που πήραν μέρος στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο ΠΑΜΕ, σχεδόν εξαφανίστηκαν, παρ' όλο που αποτέλεσαν και τον κύριο όγκο των χτεσινών διαδηλώσεων. Η μόνη αναφορά ήταν ότι «είχε προηγηθεί διαδήλωση των μελών του ΠΑΜΕ»!
Τότε, πέφτει και το «σύνθημα». «Αποθέωση του Λέτο στο αεροδρόμιο από φιλάθλους του Παναθηναϊκού». Και αμέσως, «η πρώτη φορά που συναντά η κυβέρνηση τέτοιας έντασης και έκτασης απεργιακή κινητοποίηση», που έλεγε πιο πριν ο παρουσιαστής, πάει περίπατο, γιατί υπάρχει η ζωντανή σύνδεση με το «Ελ. Βενιζέλος». Εκεί, ο έτερος δημοσιογράφος περιγράφει τη λατρεία με την οποία οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού υποδέχονται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.
Σεμινάριο τού πώς να θάβεις μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση.

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

κοκ είπε...

Ρε συντροφια τι πουν;Το αναμενομενο;Δηλ οτι ως συνήθως οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕειναι ογκωδεις;Πότε το ειπαν που θα το πουν τώρα; Το ελπιδοφορο όμως ειναι οτι στην επιστροφή που εφευγα και πηγα απο Σταδίου είχαν και οι της ΓΣΕΕ πολυ κόσμο.