Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας δίπλα στο λαό, με τους εργάτες! - Πορεία 220 χιλιομέτρων, από την Πάτρα ως το Σύνταγμα, για την ανεργία (VIDEO)


Καμπάνια για την ανεργία και τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, την κάλυψη κενών θέσεων στο Δήμο Πάτρας κ.ά., κλιμακώνει ο Δήμος Πάτρας, δρομολογώντας σειρά αγώνων και πρωτοβουλιών, από την ενημέρωση των ανέργων και τις συνελεύσεις στις γειτονιές, μέχρι την κινητοποίηση με πορεία από την Πάτρα ως το Σύνταγμα στην Αθήνα για το θέμα της ανεργίας, ο Δήμος Πάτρας καλεί τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση.
Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα θα σηματοδοτηθεί με στάσεις στους δήμους από τους οποίους θα διέλθει, απευθύνοντας κάλεσμα και στους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια αυτών των περιοχών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, για συμπαράσταση και από κοινού διεκδίκηση για την προστασία των ανέργων. 
Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάτρας, την Κυριακή το πρωί, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης: «Ανεργία και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους». Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν παρόντες και εκπρόσωποι φορέων και δημοτών. 
«Σημαντική ήταν η παρουσία και η συμβολή στην ουσία της συνεδρίασης, των πολλών φορέων της πόλης και του Νομού που παρέστησαν στη συνεδρίαση. Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση και στο σύνολό τους, ανεξαρτήτως αν κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και θέσεις, ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν το θέμα της ανεργίας, έτσι όπως το εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, στα ΔΣ των φορέων που εκπροσωπούν», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου. 

Η τοποθέτηση του Κ. Πελετίδη

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παραθέτοντας τα ανησυχητικά για το δήμο στοιχεία της ανεργίας και τονίζοντας: «Ο εργαζόμενος δεν είναι σκυλάκι που χοροπηδάει και του δίνεις το κόκαλο για συγχαρητήρια. Δεν είναι λύση να τον αφήνεις άνεργο και να του δίνεις συσσίτιο. Είναι ντροπή να στέκονται μπροστά σου νέοι άνθρωποι και να ζητάνε συσσίτιο γιατί δεν έχουν δουλειά. Να σου λένε θέλω να μου δώσεις να φάω, αλλά να μην το μάθει κανένας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορα χιλιάδες νέους ανθρώπους να θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες, να γευτούν τη ζωή τους και να εμποδίζονται απ' αυτούς που κάνουν κουμάντο στον τόπο μας».

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες

«Διεκδικούμε άμεσα θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, που να καλύπτουν ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, με κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, σε έργα υποδομής, σε  αντισεισμική αντιπλημμυρική θωράκιση. Παράλληλα ζητούμε να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική στήριξη και προστασία των ανέργων» ανέφερε στην εισήγησή του ο Κ. Πελετίδης. «Ξεκινούμε, μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για το δικαίωμά τους στη δουλειά» πρόσθεσε.
Επίσης, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Πάτρας θα μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για το δικαίωμά τους στη δουλειά.
Όπως είπε: «Ξεκινούμε με ενημέρωση, καμπάνια γύρω από το θέμα της ανεργίας. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε ως δήμος, τις υπηρεσίες μας, το Γραφείο Τύπου, το site του δήμου, τις πολιτιστικές τους ομάδες, για να αναδείξουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε. Λειτουργούμε τηλεφωνική γραμμή ανέργων στο δήμο. Ενημερώνουμε πλατιά τους εργαζόμενους, τους φορείς τους, τα σωματεία, το σύνολο του πατραϊκού λαού. Οργανώνουμε συνελεύσεις στις γειτονιές της Πάτρας. Προγραμματίζουμε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας από τον οποίο απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Αν έχουμε αρνητική απάντηση κλιμακώνουμε την πάλη, βήμα το βήμα.
Καλούμε τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση, και κινητοποίηση με πορεία έως το Σύνταγμα στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση και τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία. Θα ζητηθεί από τις Δημοτικές Αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν, να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής. Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς κ.λπ.». (παρακάτω παρατίθεται συνημμένο το δελτίο Τύπου του δήμου που περιλαμβάνει ολόκληρη την τοποθέτηση του Κ. Πελετίδη) 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η διαφορά των κομμουνιστών δημάρχων απ' τους υπόλοιπους δημάρχους. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι βάζουν τον λαό να διεκδικεί κι όχι να μένει στη γωνία και να πληρώνει περισσότερα τέλη για να γίνουν κάποια πράγματα στο δήμο του.