Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κανείς να μη λείψει το Σάββατο από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα καλούν στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, σε κοινό βηματισμό με τους αγρότες που θα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα
Α

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια και καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες, που εκείνη τη μέρα θα βρίσκονται για δεύτερη μέρα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αναφέρεται στην επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:
«Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών. Δίνουμε το "παρών" κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό και τη θεωρία της αποσταθεροποίησης που προωθεί η κυβέρνηση με μοναδικό σκοπό να στοχοποιήσει και να τσακίσει όσους αγωνίζονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά, δίπλα στους αγρότες δίνουμε τη μάχη "να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος" που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!».
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 π.μ. από την πλατεία Λαού στη Λάρισα. Το Εργατικό Κέντρο παλεύει για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, να στηθεί μπλόκο στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τονίζει επίσης ότι η κυβερνητική πρόταση δε διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις, δε βελτιώνεται, αλλά μόνο ανατρέπεται.
Κάλεσμα από ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικροί έμποροι - αυτοκινητιστές - συνταξιούχοι, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται μαζί μας.
Με τους εργάτες, που με το ταξικό τους κίνημα δείχνουν τη δύναμη της συλλογικής ανυποχώρητης πάλης, που μπορεί να ορθώσει εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Με τους αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων στηρίζοντας την πρωτοβουλία τους για συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Θα είμαστε στο πλευρό τους. Ο αγώνας μας είναι κοινός, είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια και μας βυθίζει στη φτώχεια και την ανέχεια».
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε φοιτητές, σπουδαστές, Επιτροπές Αγώνα. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όλο το λαό. Γιατί σε αυτή τη συμμαχία βρίσκεται η πραγματική μας δύναμη. Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που ξεκληρίζει τους αγρότες, που γονατίζει τους εργαζόμενους γονείς μας, είναι η ίδια πολιτική που βάζει τεράστια εμπόδια στις σπουδές μας και μαυρίζει το μέλλον μας».
Τέλος, στο συλλαλητήριο καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Επισημαίνει την ανάγκη οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες να σταθούν στο πλευρό της φτωχής αγροτιάς και του αγώνα επιβίωσης που δίνει, να σταθούν στο πλευρό των γυναικών της αγροτικής οικογένειας που βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: