Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αφήστε το ΚΚΕ «στον κόσμο του». Διαψεύστε το…


Θλίψη, οργή και αηδία μου προκαλεί  ―και― το σημερινό άρθρο του κ. Στάθη Σταυρόπουλου στον Ενικό. Αηδία, για το ―με άφταστη μαστοριά― χτίσιμο των «επιχειρημάτων» του, έτσι ώστε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών, ο... φταίχτης (μαντέψτε ποιος είναι αυτός) να παραμένει ο ίδιος. Οργή, γιατί για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως από όλους τους αντιπάλους του κόμματος, όσοι  θήτευσαν κάποτε σε αυτό του επιτίθενται με φανατισμό που θυμίζει ταλιμπάν, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όσων ―τουλάχιστον― κουβαλάμε μερικές δεκαετίες στην πλάτη μας και δεν περιμένουμε να διδαχτούμε τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου από τον κ. Σταυρόπουλο. Θλίψη, γιατί η ένδεια επιχειρημάτων  (τον) οδηγεί στην ολισθηρή πεπατημένη του ψέματος και της συκοφαντίας.

Ένα «γινάτι» λοιπόν, και ένας «φόβος», είναι κατά τον κ. Σταυρόπουλο η βάση της πολιτικής του ΚΚΕ (της «ηγεσίας Κουτσούμπα» για να μην αδικήσουμε το γραφτό του) που... ζει «κλεισμένο» στον δικό του, «καθαρό» κόσμο... Έτσι απλά. Κουβέντα για την ταμπακιέρα.  Δεν υπάρχει χώρος στα άρθρα του για αντιπαράθεση επί της ουσίας με τις θέσεις του  ΚΚΕ. Ο κ. Σταυρόπουλος τις γνωρίζει καλά, όπως επίσης καλά γνωρίζει πως μια στα ίσια αντιπαράθεση επί  θέσεων και προγραμμάτων θα ήταν καταστροφική για τις επιδιώξεις του ίδιου και των συντρόφων του της Κουμουνδούρου. Που δεν είναι άλλες, την παρούσα χρονική στιγμή, από την εξής μία: Η ―με μεθοδικές κινήσεις―  κατασκευή του άλλοθι (μαντέψτε ποιο είναι αυτό) στην περίπτωση που οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές είναι χαμηλότερες των προσδοκιών τους.

Κανένα «γινάτι», κανένας «φόβος». Οι  θέσεις του ΚΚΕ για το παρόν και το μέλλον είναι κρυστάλλινες και στέκουν αμείλικτες. Αν δεν μπορείτε να αντιπαρατεθείτε πάνω σε αυτές,  κύριε Σταυρόπουλε,  μην ασχολείστε με τους κομμουνιστές. Αφήστε το ΚΚΕ στον «κόσμο του». Διαψεύστε το, όμως, με την πολιτική σας...

Δευτέρα 5 Μάη 2014.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται "πάρτυ με τσεκούρια" στον σχολιασμό της στήλης του συριζογκεμπελίσκου στο ενικός. Μέχρι τώρα όλοι του λένε "μπράβο"...
ozu

Ανώνυμος είπε...

Ozu, γιατι να μην παιρνει μπραβο; Αυτό που κανατε με το βιντεο είναι καθαρη αβαντα προς τον Σαμαρα και δεν δικαιολογειται με τιποτα. Και όλα αυτά γιατι; Για να μην υπαρξει κυβερνηση της αριστερας και ο Κουτσουμπας χασει ακομα περισσοτερα προβατα από το μαντρι. Το μαγαζακι σας να ναι καλα λοιπον, και ασε τον υπολοιπο λαο στην τυχη του. Όπως λεει και ενας σχολιαστης

"...Τέσσερα χρόνια γενοκτονίας του λαού είναι πάρα πολλά για να ζητάς να σε ψηφίσουν για ''ισχυρή αντιπολίτευση''.Είναι πολυτέλεια να είσαι αντιπολίτευση σε συνθήκες ανελέητου ταξικού πολέμου που αφανίζει γενιές ολόκληρες και να μην αναλαμβάνεις την παραμικρή πολιτική ευθύνη.
Για πρώτη φορά η Αριστερά χτυπάει την πόρτα της κυβέρνησης.Την ιστορική ευκαιρία του λαού δεν θα μπορέσει τώρα το σταλινικό μόρφωμα να την ακυρώσει.Στις εκλογές του 2012 μπορεί να το κατάφερε, αλλά τον Μάη του 2014 ο λαός ψηφίζει για να ανοίξει ο δρόμος της Αριστεράς και όχι για ''αντιπολιτεύσεις''με κούφια λόγια και ανέξοδες και ανώδυνες μαγαλοστομίες.
Ο λαός τούτη την φορά θα συντρίψει τους ακροδεξιούς δοσίλογους και τους σταλινικούς συμμάχους τους."

Τα ειπε όλα. Αν υπαρχει λογικη και αντικειμενικοτητα θα επρεπε να προβληματιστείτε από την λυσσαλεα επιθεση σας στον Συριζα και τον Τσιπρα. Αληθεια, τον Σαμαρα τον εχετε πει ποτε τσογλαν μποι και σκυλακι ή κοιμαστε και ξυπνατε με κακιασμενη διαθεση να χτυπήσετε αριστερους που κανουν το μεγιστο λαθος να μην είναι κλεισμενοι στο μαντρι σας; Αυτοκριτική κανεις;
(ας μην περασει το σχολιο, με ενδιαφερει μονο να ξερετε ότι υπαρχει και η άλλη αποψη που την εκφραζει στο κειμενο του ο Σταθης και την προσυπογραφει λαικος κοσμος που θελει να δει αριστερούς να παιρνουν την κατασταση στα χερια του και όχι να επιμενουν μερικοι στην διχονοια, να χωριζουν ατομα σε καλους και κακους κομμουνιστες και τελικα η μονη κερδισμένη είναι οι δεξια συμμορια.)
No pasarán!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εξαιρετικό, Οικοδόμε!

Ανώνυμος είπε...

Για τον "no pasaran" λαλιωτίσκο παραπάνω:

http://leninreloaded.blogspot.com/2014/05/blog-post_633.html#comment-form
http://leninreloaded.blogspot.com/2014/05/blog-post_923.html

Τα πασοκοσούργελα που ξερογλείφονται ξανά στην θέα της καρέκλας έχουν τα μούτρα να μιλάνε για αβάντα στην ακροδεξιά, όταν συνεργάζονται ανοιχτά με ακροδεξιούς και τους κατεβάζουν και για υποψήφιους.

Και αυτά μόνο φέτος, και χωρίς να πιάσουμε τις πολιτικές σας θέσεις και πράξεις σε χίλιο-δυο θέματα (ενδεικτικά σήμερα είχε δικαστήριο για τα ναυπηγεία σκαραμαγκά, τον σκουρλέτη μάλλον ξέχασαν να τον καλέσουν για μάρτυρα κατηγορίας, δεν ξεχνάμε σιχάματα). Τραβάτε τώρα να ρητουιτάρετε τις απόψεις του Άδωνη (όχι αυτές που αναρωτιόταν ποιές είναι οι διαφορές σας στην υγεία, ούτε αυτές για τον "σταλινισμό"), να παρακολουθείτε όμως και τον Μαρινάκη, και τώρα τελευταία και τον Πάσχο.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Για τον πρωηγουμενο σχολιαστη μια διορθοση δεν εινε πρωτη φορα που (χτιπαη την πορτα η αριστερα) οπως λεη, και το ΠΑΣΟΚ τοτε τα ιδια κολπα εκανε το ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΚΟ το τονιζε για να κοροηδεψη τον λαουτσικο και να τα αποτελεσματα 30 τοσα χρωνια τωρα σταματισται να πεζεται θεατρο με της τυχες μας

Ανώνυμος είπε...

Η σταση των συριζαιων απεναντι στο ΚΚΕ,μου θυμιζει την αντιδραση των βενιζελικων απεναντι στο ΚΚΕ το '35,οταν εκεινο αποκαλυψε το επικειμενο πραξικοπημα που ετοιμαζαν βενιζελικοι στρατιωτικοι.Αντεδρασαν γιατι το ΚΚΕ δεν αφησε να γινει ''κεντρωο'' πραξικοπημα κατα της ''Δεξιας''.

Καπως ετσι και τωρα,μας κατακρινουν επειδη δε θελουμε το ''αριστερο'' μνημονιο του ΣΥΡΙΖΑ.Οποιος διαβασε την συνεντευξη του Τσιπρα στην σουηδικη εφημεριδα πριν 10 μερες,καταλαβαινει τι μας περιμενει.

Οποιος θελει να ψηφισει εναν Σαμαρα λιγο πιο νεο,χωρις γραβατα και γυαλια ας το κανει.Στο κατω κατω,πολλοι ''ριζοσπαστες αριστεροι'' περιμενουν να βολευτουν μεσα απο μια τετοια κυβερνηση,οποτε κατανοητος ο πονος τους.Οι υπολοιποι(που ειναι η πλειοψηφια) θα βαρανε παλι το κεφαλι τους στον τοιχο.

Τελος,ορθοτατη η παρατηρηση του Οικοδομου για τον τροπο που κατακρινεται το ΚΚΕ απο τους πασοκοσυριζαιους.Καμια συζητηση επι της ουσιας,η ''Κυβερνηση της Αριστερας'' εχει ανακυρηχθει σε μια μεταφυσικη εννοια,που σημαινει απαραιτητως κατι ''καλο'',ανεξαρτητα απο τις θεσεις της.

Εχει να πεσει πολυ γελιο,υπομονη μονο τις πρωτες μερες,οσο ακομα θα ειναι ζαλισμενοι απο τις καρεκλες οι ΣΥΡΙΖΑιοι και ο χυδαιος αντιΚΚΕδισμος θα παρει γιγαντιαιες διαστασεις.

Παπουτσωμενος Γατος

μανώλης είπε...

έχοντας περάσει και από τα δυο κόμματα θα ήθελα να προσθέσω την γνώμη μου. Καταρχάς να πω ότι στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είμαι ανοιχτός σε κάθε κριτική, θα γράψω όμως αυτό που εισπράττω καθημερινά στους δρόμους. Στην πολιτική παίζει μεγάλο ρολο, μέσα από την προπαγανδιστική πρακτική, τι θα περάσει, τι θα κατακαθίσει στο κόσμο. Συνομιλώντας λοιπόν με πολύ κόσμο και λόγω δουλειάς, οι κυριότερες συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τα θέματα και τις απόψεις οτι:

«Το ΚΚΕ χάνοντας την πρωτοκαθεδρία της αριστεράς,έβαλε στο στόχαστρο του τον ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερη μοίρα την κυβέρνηση. Από Ρίζο μέχρι τα blogs που στηρίζουν το ΚΚΕ, βλέπουμε στα 10 θέματα και αναρτήσεις, οι 7 να ασκούν κριτική αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει κάνει τρομερά λάθη επικοινωνιακά, να έχει συνιστώσες που αντιφάσκουν και στελεχη του ΠΑΣΟΚ, αλλα τουλάχιστον προσπαθεί και θέλει να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης.»

«Το ότι λένε τον ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι απόλυτα αρνητικό για τον κόσμο. Πολλοί ακούω να λένε ότι μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου όπου έβρισκε δουλειά στον κόσμο και έδινε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.»

Γύρω από αυτά τα θέματα περιστρέφονται οι συζητήσεις και θα πω και εγώ την γνώμη μου με σεβασμό και στα δυο αριστερά κόμματα: Το ΚΚΕ παίζει σκληρό ποκερ αυτή την στιγμή. Η ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ θα του προσφέρει μια άνοδο στα ποσοστά του, όμως με ένα τίμημα: ότι δημιουργείται βαθύ ρήγμα σε σχέση με τα άλλα αριστερά κόμματα, βάζοντας μέσα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ή θα καταφέρει να αποκτήσει ξανά την ηγεμονική δύναμη του Ή θα καταλήξει να απομονωθεί εντελώς κόβοντας κάθε γέφυρα προσέγγισης με τους υπόλοιπους αριστερούς.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να μην πέφτει στην παγίδα που του στήνουν οι δεξιοί και να απολογείται για κάθε ατυχή επιλογή που κάνει, αλλά να πάρει πρωτοβουλίες και να καθορίσει αυτός την πολιτική ατζέντα. Αλλιώς δεν βλέπω πως θα μπορεί να αποκτήσει το ρεύμα που χρειάζεται και να ξεκολλήσει στα ποσοστά του. Ήδη πάρα πολλοί γνωστοί μου θα ψηφίσουν Τσιπρα γιατί δεν αντέχουν άλλο την δεξιά. Είναι αυτό όμως το κριτήριο που θέλουμε για ένα αριστερό κόμμα;

Ανώνυμος είπε...

Mανωλη οπως καταλαβαινεις,και τα 3 επιχειρηματα που λες οτι ακους,ειναι αστηριχτα.

1.Γιατι το να κανεις κριτικη στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι εξ ορισμου κακο,ανεξαρτητα απο το περιεχομενο της κριτικης αυτης?Αν,ω μη γενοιτο,η επομενη ή η μεθεπομενη αξ. αντιπολιτευση,ειναι η ΧΑ,θα πρεπει να κανουμε παλι το κοροιδο?

2.Γιατι το να θες ''να αναλαβεις την ευθυνη της διακυβερνησης'' ειναι κατι εξ ορισμου καλο,ανεξαρτητα απο το περιεχομενο της διακυβερνησης αυτης?Και ο Σαμαρας εχει αναλαβει την ''ευθυνη της διακυβερνησης'',λεει κατι αυτο?

3.Αν αναπολει ο κοσμος το ΠΑΣΟΚ,αυτος ειναι ενας παραπανω λογος να αντιμετωπισουμε τις αυταπατες,οχι να τις ενσαρκωσουμε οι ιδιοι.Αυτο κανει ο ΣΥΡΙΖΑ,εγινε ΠΑΣΟΚ στην θεση του ΠΑΣΟΚ.

Επισης,γεφυρες με την ''αριστερα'' εχει κοψει το ΚΚΕ εδω και χρονια,οχι μονο τα τελευταια 2 χρονια,και τις περισσοτερες φορες για καλο λογο.

Παπουτσωμενος Γατος

zoot horn rollo είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε πέφτει σε παγίδες, ούτε κάνει τέτοιου είδους "λάθη", όσο για την "ενότητα", δεν βγάζει γέλιο πλέον το αστείο, αυτά.

μανώλης είπε...

Παπουτσωμενος Γατος: ανέφερα κάποια χαρακτηριστικά σχόλια που ακούω και όχι αναγκαστικά αποδέχομαι. θεωρώ ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σε αυτά που θέτεις σαν αντεπιχειρήματα, θα μπορούσα να απαντήσω ότι:

1μπορείς και πρέπει να κανεις σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αρκεί να κάνεις ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ κριτική σε αυτούς που κυβερνάνε. Ο Τσίπρας δεν έχει τις ίδιες ευθύνες με τους Σαμαροβενιζελους και δεν είναι στο τιμόνι της χώρας και όμως αντιμετωπίζεται από το ΚΚΕ σαν την απόλυτη καταστροφή που έρχεται. Επίσης, δεν θα σύγκρινα ΧΑ με ΣΥΡΙΖΑ, σε όποια θέση και να ήταν. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται με άλλους όρους.

2 Προσωπικά ναι, πιστεύω ότι το να αναλάβεις την ευθύνη της διακυβέρνησης είναι όχι απλά «καλο» αλλα απαραίτητη προϋπόθεση που αποδεικνύει ότι κάποιος στοχεύει ψηλά, θέλει να αλλάξουν τα πράγματα και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του. Στο κόσμο έχει περάσει και αυτό προωθεί σαν προεκλογικο μήνυμα του και το ΚΚΕ, ότι πρέπει να το κάνουμε «ισχυρή αντιπολίτευση». Για μένα αυτή η στόχευση στις μέρες που ζούμε δεν είναι αρκετή. Ούτε στο ποδόσφαιρο δεν βάζουν οι ομάδες στόχο την δεύτερη θέση.

3 για την τρίτη τοποθέτηση, δεν έχω κάτι να προσθέσω, συμφωνώ μαζί σου ότι ο λαός έχει τις δικες του αυταπάτες, μέρος των οποίων τις εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για τις κομμένες γέφυρες του ΚΚΕ όπως λες, δεν θα είχα λόγο να περηφανεύομαι. Καλώς ή κακώς, χρειαζόμαστε τους αριστερούς από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι ΚΚΕ ΜΛ ακομη και ΕΠΑΜ για να δημιουργηθεί ένα πλάτη μέτωπο και πρέπει να διατηρούνται οι γέφυρες επικοινωνίας. Το μέλλον θα δείξει εάν θα ωφελήσει το ΚΚΕ αυτή η πολιτική ή θα το χαντακώσει. Απλά εκείνο που τονίζω είναι ότι ο τρόπος που ασκεί κριτική σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτους κτλ είναι πλέον σε άλλο επίπεδο, πιο επιθετικό και πολλές φορές απροκάλυπτο και αυτό προκαλεί ακριβώς τις αντίθετες αντιδράσεις από ανθρώπους με αριστερά αισθητήρια.

Καποιες κινήσεις και μάλιστα πριν από εκλογές θα πρέπει να τις σκεφτόμαστε δυο και τρεις φορές. Για να το κάνω ακόμη πιο κατανοητό, άν βγάλει βιντεακι η νεολαια του ΣΥΡΙΖΑ και ειρωνεύεται το ΚΚΕ και όχι τον Σαμαρά, θα είχα επίσης μεγάλη δυσκολία να υπερασπίσω την πράξη τους.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι σέβεσαι το ίδιο κκε και συριζα λέει πάρα πολλά μανώλη. Αυτά που γράφεις δε για τις πολιτικές επιλογές του συριζα απευθύνονται μάλλον σε εξωγήινους, Αλλά δεν είναι κάτι καινούριο, είναι γνωστή η στάση της ανταρσυα, έχουμε την πραγματικότητα του τι γίνεται στα συνδικάτα (τις μπαρούφες των σελέμπριτις-θεωρητικών της τις αφήνων για την ώρα), δεν περιμέναμε ένα σχόλιο σε μπλογκ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Μανώλη, με ποιούς να διατηρήσει γέφυρες το ΚΚΕ, με τους συντρόφους σου που όχι μόνο δεν δείχνουν ίχνος σεβασμού σε έναν νεκρό κομμουνιστή, αλλά αντιθέτως τον χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν το ΚΚΕ.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8994.html

Ο Στάθης πριν κάποια χρόνια είχε γράψει ένα, ομολογουμένως, καλό άρθρο με τον τίτλο '' Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης'' για Τρέμη ,Πρετεντέρη κλπ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=249520
Δεν περίμενα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει και αυτός ένα (αριστερό) ντόμπερμαν της ενημέρωσης.

Τζιοβάνι Ντρόγκο