Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Καλύτερα ο Μπέος παρά ο Συριζαίος»!!! - Για τη στάση του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο, τα αλισβερίσια και τις αντιΚΚΕ... αρχές του ΣΥΡΙΖΑ

«Το 'χει πει κι ο Στάλιν: "Καλύτερα ο Μπέος παρά ο Συριζαίος"». Τίτλος άρθρου στη χτεσινή «Αυγή». Δείχνει μια τρισάθλια και ελεεινή προπαγάνδα που έγραψε ένας κατ' επανάληψη αντικομμουνιστής, ο γνωστός Αναδρανιστάκης. Γιατί δε βρήκε ίχνος αυτοκριτικής στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε το Δήμο του Βόλου! Γιατί, δηλαδή, δεν μπήκε στη λογική του «μικρότερου κακού», γιατί δεν έσπειρε αυταπάτες για τον υποψήφιο ενός κόμματος που υπερασπίζεται την ΕΕ, τη συμμετοχή στο ευρώ, τις ΣΔΙΤ, την «υγιή επιχειρηματικότητα» κ.ά. Βεβαίως, εδώ μπορεί να πει κανείς ότι και η ανοησία του είναι μνημειώδης αφού αναζητά αυτοκριτική στο ΚΚΕ, αντί στον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε το δήμο. Αλλά η αντικομμουνιστική κατρακύλα τους δεν έχει πάτο.

Αλισβερίσια...
Στις εκλογές αυτές δοξάστηκαν τα παντός είδους παζάρια και αλισβερίσια. Ομως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις όλο και κάτι βγαίνει στην επιφάνεια, γιατί όλο και κάποιοι δυσαρεστούνται. Για παράδειγμα, η οργάνωση «Ξεκίνημα», συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της την «ξεδιάντροπη στήριξη στο "μνημονιακό" Ιωακειμίδη (σ.σ. δηλαδή στο σημερινό δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη που στήριζαν ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ) από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».
Αφού αναφέρει ότι είχε προηγηθεί αντιπαράθεση στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα στηριχτεί ή όχι ο τωρινός και ξαναεκλεγμένος δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, η ανακοίνωση καταγγέλλει ότι «μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν από το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (με τα καρτελάκια της Δούρου στο πέτο) μοίραζαν τη μέρα των εκλογών ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Ιωακειμίδη και όχι τον Παπαδόπουλο, τον οποίο στηρίζουν απλά "μερικοί αριστεροί"!!! Δε μιλάμε για "μεμονωμένα περιστατικά". Μιλάμε για συνειδητό, διαρκές και ξετσίπωτο "σπρώξιμο" του υποψηφίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της υποψηφιότητας που ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα υποστήριζε!!!».
Μόνο ορισμένα μέλη; λέμε εμείς. Τα στοιχεία άλλα δείχνουν. Ο Γ. Ιωακειμίδης εκλέχτηκε από τον α' γύρο με ποσοστό 62,25%. Ο υποψήφιος που στήριξε (;) ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 10,92%, ενώ το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια 27%! Την επόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 34,27% και το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου γύρω στο 60%. Θα είναι άραγε άδικο να σκεφτούμε αλισβερίσι του στιλ «σου δίνω το δήμο με "αντιμνημονιακές" ψήφους, με ενισχύεις σε περιφέρεια κι ευρωεκλογές με "μνημονιακές" ψήφους»;
Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και σε άλλους δήμους όπου υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολύ μικρότερα ποσοστά από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, και βεβαίως το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, που γεννάνε ερωτήματα, αλλά θα επανέλθουμε... Ουδεμία βεβαίως εντύπωση προκαλεί, αφού άλλωστε οι διαφορές «μνημονιακών» - «αντιμνημονιακών» ως προς την πολιτική τους δεν είναι στρατηγικής σημασίας. Αποκαλύπτονται ο μέγας τυχοδιωκτισμός, η ψηφοθηρία και τα ψευτοδιλήμματα.
Σε τέτοιου είδους παζάρια και αλισβερίσια αρνήθηκε να πάρει μέρος το ΚΚΕ.

Πολιτική αντιΚΚΕ αρχών
«Ερχεται ένα κόμμα και λέει: Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς συμφωνίες, χωρίς διάθεση συναλλαγής, καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τον τάδε υποψήφιο, κι ας είναι άλλου κόμματος. Επειδή πιστεύω ότι αυτό είναι για το καλό τους και για το καλό της πόλης (σ.σ. αν ήταν για το καλό της πόλης γιατί δεν το 'κανες από τον 1ο γύρο;). Και βγαίνει ο τάδε υποψήφιος, που ανήκει σε άλλο κόμμα είπαμε, για να καταγγείλει το κόμμα που αποφάσισε να τον στηρίξει. Γιατί το διέπραξαν αυτό ο κομμουνιστής υποψήφιος στην Πάτρα και η ηγεσία του ΚΚΕ; Προφανώς γιατί θέλουν να δείξουν τη βδελυγμία τους για τον ΣΥΡΙΖΑ» («Αυγή», 24-25/5/2014). Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολιτική αρχών, αλλά φαίνεται πως η βασική του αρχή είναι η αντιΚΚΕ προπαγάνδα. Τα παζάρια που έγιναν ανάμεσα στα κόμματα και τους υποψηφίους των κομμάτων αστικής διαχείρισης δεν λέγονται! Παζάρια στα οποία οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν. Σε αυτά τα παζάρια δήλωσε το ΚΚΕ ότι δε θα πάρει μέρος, αυτά τα παζάρια απέρριψε και αυτό δεν το εμπόδισε να αναδείξει στους 4 δήμους που είχε περάσει στο β' γύρο κομμουνιστή δήμαρχο. Ακόμα και εκεί στην Ικαρία, όπου όλοι ενώθηκαν εναντίον του για άλλη μια φορά!

Στο σπίτι του κρεμασμένου...
Για μια ακόμη φορά, η «Αυγή» κάνει πως δεν καταλαβαίνει και ταυτόχρονα προκαλεί, γράφοντας για τη στάση του ΚΚΕ στο Β' γύρο των τοπικών εκλογών.
Το ΚΚΕ, όσο κι αν δε θέλει να το χωνέψει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ενιαία στάση, σαφή και κρυστάλλινη, σε όλες τις κάλπες. Κάλεσε το λαό να ψηφίσει παντού με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, με όποια «ταμπέλα» κι αν εμφανίζονταν.
Το ΚΚΕ δεν μπορεί και ούτε θα μπορούσε, ελέω ενός εκλογικού νόμου που θέτει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό με το Β΄ γύρο, να καλεί τους ψηφοφόρους στη μια κάλπη να καταδικάσουν την ΕΕ και τα κόμματα που την στηρίζουν και στην άλλη κάλπη να ψηφίσουν το ανάποδο.
Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως το ΚΚΕ ταυτίζει τα κόμματα και τους υποψηφίους, ούτε λέει πως είναι όλοι ίδιοι. Η προσήλωση όμως στις αρχές της ΕΕ, του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Διοίκηση, που φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης έχει συγκεκριμένα όρια, «νόμους σιδερένιους», από τους οποίους κανείς δεν μπορεί να «ξεφύγει» όταν τους αποδέχεται.
Τα παραπάνω τα έχει επιβεβαιώσει άλλωστε η ίδια η ζωή, τα «έργα και οι μέρες» των «αριστερών» δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η «Αυγή» έγραφε προχτές πως το 2010 «οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επικρατήσει σε μόλις 3 δήμους», ενώ στην πραγματικότητα είναι περισσότεροι οι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με την υποστήριξή του. Προφανώς, όσα έπραξαν οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι έκαναν την «Αυγή» να... διαγράψει την εκλογή τους με τις ψήφους και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικό είναι ακόμα και το παράδειγμα του «αριστερού» δημάρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη, που στήριξε εμμέσως πλην σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ στο Β΄ γύρο, το Νοέμβρη του 2010.
Καλά θα κάνουν, λοιπόν, να είναι πιο προσεκτικοί στην «Αυγή», γιατί έχουμε ράμματα για τη γούνα τους και κυρίως για τη διγλωσσία τους:
1. Αλήθεια, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία; Η οργάνωσή του στον Εύδηλο πάντως στήριξε ανοιχτά με ανακοίνωσή της το «μνημονιακό» υποψήφιο, που το 2010 είχαν στηρίξει μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΛΑ.Ο.Σ.
2. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά δήμους που κατέβαιναν μόνο υποψήφιοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ; Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... (στοιχεία υπάρχουν και τα ξέρουν).
Και για να τελειώνουμε: Το ΚΚΕ ούτε παζάρια έκανε, ούτε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ούτε σε «γεύματα» συμμετείχε.
Ας μην εκτοξεύουν λάσπη, λοιπόν, γιατί ο κόσμος βοά...
Δ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.pandiera.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%87-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%84/

Σταυρος Τ. είπε...

Ανεξάρτητα από τα επιχειρήματα του Ριζοσπάστη, ειδικά για το Βόλο, ακόμα και αν όλοι οι ΚΚΕδες στήριζαν ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο, οι μισοί το έκαναν, δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν το τελικό αποτέλεσμα. Τα κουκιά δεν έβγαιναν έτσι και αλλιώς.