Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σε πιάνει αηδία...


Διαβάζοντας αυτό το σχόλιο στον 902.gr και έχοντας εδώ και κάμποσες δεκαετίες συνηθίσει στο τι να περιμένω από αυτούς που κατά καιρούς εγκατάλειψαν το παλιόσκαρο που λέγεται ΚΚΕ δεν πίστευα στα μάτια μου.

Ολόκληρες οι δύο παράγραφοι λένε " Πολλά λέγονται για την ηγεσία του ΚΚΕ. Ίσως το βαρύτερο απ’ όσα ακούγονται είναι ότι η αστική τάξη έχει βάλει στο χέρι το ιστορικό κόμμα της εργατικής τάξης. Ότι επιτέλους, το ανυπότακτο θεριό εξημερώθηκε, ότι το κόμμα που ηγήθηκε δύο ένοπλων επαναστάσεων, σήκωσε λευκή σημαία.
Αν οι κατηγορίες αυτές έχουν κάποια βάση, θα αποδειχτούν στο βάθος του χρόνου. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο."

Παραπομπή δε βάζω γιατί μου έρχεται πραγματικά αναγούλα και αηδία (σχωρνάτε με όσοι διαβάζετε το κείμενο για τις εκφράσεις) με το συγκεκριμένο κείμενο και με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Να μπεις τώρα στη διαδικασία να απαντήσεις δε γίνεται καθώς σχόλια δεν επιτρέπονται.

Όμως δε γίνεται αυτού του είδους ο αντικομμουνισμός της δεκαετίας του '30 να μείνει αναπάντητος και επειδή νομίζω ότι το σχόλιο του 902.gr είναι αρκετά ήπιο θα πω και τις δικές μου σκέψεις - ερωτήματα :

Α) Δε γίνεται ρε μάγκες να ήσασταν (;;;) μέλη του ΚΚΕ για κάμποσα χρόνια ο καθένας και να βγάζετε τέτοια χολή από μέσα σας, δεν είναι ανθρώπινα λογικό ούτε καν κατανοητό.

Β) Νομίζετε ότι άνθρωποι του λαού που έχουν γνωρίσει το ΚΚΕ 95 τώρα χρόνια, μπορούν να μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν αυτά που γράφετε και να πιστέψουν ότι " η αστική τάξη έχει βάλει στο χέρι το ιστορικό κόμμα της εργατικής τάξης". Η τύχη του Καζάκη και του Τύριμου δε σας έχει διδάξει τίποτα ;

Γ) Το έχω ξαναγράψει. Καταλαβαίνω να έχει κάποιος διαφωνίες με το ΚΚΕ αλλά από που και ως που αυτές οι διαφωνίες και η θητεία στο Κόμμα κάποιων από αυτούς, τους δίνει το γαμ..νο δικαίωμα να φτύνουν κουβέντες που ούτε και οι πιο αισχροί αντικομμουνιστές δε πέταξαν στο διάβα των 95 χρόνων ;

Τι μπορεί να προσφέρει στην υπόθεση της εργατικής τάξης , για την οποία τόσο κόπτονται, αλλά και πως αντιμετωπίστηκε από αυτήν, ο αντικομμουνισμός του κονσερβοκουτιού, μπορούν να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι οι συντάκτες της ιστοσελίδας ρίχνοντας, ανάμεσα στις τόσες ασχολίες τους, καμιά ματιά στην ιστορία του Κόμματος.

Στα σκουπίδια...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία από μόνη της λέει πολλά. Πολύ πετυχημένη επιλογή.