Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Μετεκλογικά, του MEGA και της Αυγής...

Τόσο θλιβεροί...
«Από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προκύπτουν και δύο αστερίσκοι, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι, βεβαίως, συγκρίσιμα μεγέθη ένα ιστορικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, με ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, όπως η Χρυσή Αυγή. Η ηγεσία του ΚΚΕ, αγνοώντας την ιστορικότητα της συγκυρίας, ακολουθεί μια αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή ενός περίκλειστου κάστρου. Η γραμμή αυτή είναι το λιγότερο ιστορικός αναχρονισμός. Το νεοναζιστικό αγκάθι υπάρχει κίνδυνος να γίνει απόστημα αν δεν αντιμετωπιστεί με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους» («Αυγή», 26/5/2014).
Από τη θεωρία των «άκρων» στη θεωρία των «αστερίσκων»; Στο ίδιο τσουβάλι λοιπόν ΚΚΕ και ΧΑ - παρά τη σημείωση για ξεκάρφωμα ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη! Τόσο θλιβεροί!


Λαθροχειρία
«Με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δε συνιστά ανατροπή για το πολιτικό σκηνικό της χώρας συνέπλευσε το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα». («Αυγή» 26/5/2014). Ξαναλέει η «Αυγή», αντιγράφοντας το ΠΑΣΟΚ προηγούμενων δεκαετιών, ότι το ΚΚΕ συμπλέει με τη ΝΔ. Τι είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ; «Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά "νέο πολιτικό σκηνικό" προς όφελος του λαού. Βεβαίως καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου. Αν και σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε σε αυτήν την επιλογή έναν αριστερό προσανατολισμό, ωστόσο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής ριζοσπαστικής αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής». Γιατί δεν αναφέρει, λοιπόν, τι ακριβώς είπε ο Δ. Κουτσούμπας; Για να κάνει τη λαθροχειρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτη δύναμη, με 26,5% δηλώνει δυνατότητα συνεργασίας με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά με άλλους αρχηγούς, πίστη στο κεφάλαιο, δεσμεύεται σε ΕΕ, Ευρωζώνη, ΝΑΤΟ. Τι ανατράπηκε, λοιπόν, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων;

Πουθενά το ΚΚΕ...
Σε χτεσινό ρεπορτάζ του ΜΕΓΚΑ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή ακούστηκε πως το ναζιστικό μόρφωμα έχει υψηλά ποσοστά εκεί όπου παραδοσιακά το ΚΚΕ είχε δύναμη τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που σκόπιμα επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ψηφοφόροι του ΚΚΕ επιλέγουν τους φασίστες.
Η αλήθεια, βέβαια, δεν είναι ακριβώς αυτή και την απάντηση την έδωσε το ίδιο το ρεπορτάζ του ΜΕΓΚΑ. Συγκεκριμένα, ο Ηλ. Νικολακόπουλος, κατά την παρουσίαση στοιχείων για τη Χρυσή Αυγή και το από ποια κόμματα πήρε ψηφοφόρους και αύξησε τα ποσοστά της, ανέφερε: Η Χρυσή Αυγή πήρε 14% από τον ΛΑ.Ο.Σ., 8% από ΝΔ, 8% από ΑΝΕΛ, 4% από ΠΑΣΟΚ και 2,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πουθενά το ΚΚΕ, λοιπόν, στην ανάλυση των ψηφοφόρων που ψήφισαν Χρυσή Αυγή...
Οσον αφορά δε τα στοιχεία για δήμους, όπως Καισαριανή, Πετρούπολη και Περιστέρι, που επικαλείται το ρεπορτάζ του ΜΕΓΚΑ για να δείξει ότι περιοχές που παραδοσιακά ψηφίζουν ΚΚΕ, πάνε στη Χρυσή Αυγή, παραθέτουμε τα αποτελέσματα των προχτεσινών ευρωεκλογών:
Καισαριανή: ΚΚΕ 12,24% - Χρυσή Αυγή 9,33%.
Πετρούπολη: ΚΚΕ 11,07% - Χρυσή Αυγή 9,03%.
Περιστέρι: ΚΚΕ 9,89% - Χρυσή Αυγή 9,63%.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: