Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

«ΛΑΡΚΟ»: Νέο εργοδοτικό έγκλημα - Νεκρός εργάτης λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας


Ένας ακόμα εργάτης, ο δεύτερος μέσα σε 5 μήνες, έχασε τη ζωή του στη «ΛΑΡΚΟ» εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού της επιχείρησης. Ο 47χρονος εργάτης πατέρας τεσσάρων παιδιών δούλευε στις εργολαβίες της «ΛΑΡΚΟ».
Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλώντας τους εργαζόμενους της «ΛΑΡΚΟ» και όλου του νομού σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση.
Όπως τονίζει ο θάνατος του εργάτη «δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Οι δεκάδες σκοτωμένοι εργάτες και οι πολλοί περισσότεροι σακατεμένοι συνάδελφοί τους όλα αυτά τα χρόνια από τα πολλά εργατικά ατυχήματα στο χώρο του εργοστασίου αποδείχνουν την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος του εργοστασίου, δεν λαμβάνονται, γιατί θεωρούνται κόστος από τα αφεντικά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνένοχος βέβαια είναι και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, που συνεχώς βάζει πλάτη για να περάσει η πολιτική του κεφαλαίου και στο εργοστάσιο και γενικότερα στους εργαζόμενους».
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας καλεί σε συσπείρωση και αγώνα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, για να αποκαλυφτούν τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος στη «ΛΑΡΚΟ» και να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και για να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: