Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μπαράζ δικών για συνδικαλιστές και εργαζόμενους

Αθωώθηκε ο Τάκης Τασιούλας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με το ΚΚΕ, μέλος της διοίκησης της ΟΕΒΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. Η δίωξη αφορούσε τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Εφορία Ιωαννίνων το 2011 ενάντια στα χαράτσια. Διαμαρτυρία στα δικαστήρια οργάνωσαν χτες το πρωί οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ.
Επίσης, αθώοι κρίθηκαν χτες από το δικαστήριο οι 11 από τους 12 συνδικαλιστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διώκονταν για κινητοποίηση που είχε γίνει τον Οκτώβρη του 2012 στο υπουργείο Αμυνας. Στον έναν μόνο επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή. Το «μαρτύριο» των εργαζομένων συνεχίζεται και σήμερα, καθώς αναμένεται να τους ανακοινωθούν οι όροι απασχόλησης για την αποπεράτωση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, που, όπως λέγεται, θα είναι ακόμα χειρότεροι.
Τέλος, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες δίκη της Ολγας Κολιούση, εργαζόμενης στη «Wind», εκλεγμένης στο επιχειρησιακό σωματείο και μέλος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Συγκέντρωση καταδίκης της συνδικαλιστικής δίωξης έκανε χτες έξω από τα δικαστήρια το ΣΕΤΗΠ.
Το μπαράζ των διώξεων συνεχίζεται στη Ζάκυνθο, όπου την Παρασκευή 9 Μάη δικάζονται οι Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του ΕΚ Ζακύνθου, Σπύρος Μπέτσης, πρώην Γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και Γιώργος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το ΕΚ Ζακύνθου καλεί εργαζόμενους και σωματεία σε συγκέντρωση στις 9 π.μ., στα δικαστήρια.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: