Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δεν… κρατάνε μυστικό στο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχει αποκλειστεί από την πλευρά μας η πιθανότητα μιας συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες»…



Δεξιά στη φωτογραφία ο Γ. Μπαλάφας

«Είναι γεγονός ότι δεν έχει αποκλειστεί από την πλευρά μας η πιθανότητα μιας συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. …η αναζήτηση συνεργασιών από την πλευρά μας αφορά όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες, ανεξάρτητα από άλλες σημαντικές διαφορές, συμπίπτουμε σε μια κατεύθυνση ενάντια στα μνημόνια και στις υλοποιούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Τα λέει όλα έξω από τα δόντια ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «FREE SUNDAY» και αποκαλύπτει πόσο επιζήμια είναι για το λαό η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Στη λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς» χωράνε ακόμα και εκείνες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν διαφορετικές συμμαχίες με ιμπεριαλιστικά κέντρα και κυβερνήσεις (βλ. συνεργασία με Ρωσία και πρόταση για δολάριο του Καμμένου). Δεν προκαλεί εντύπωση αφού κάπου εκεί το πηγαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λέει παρακάτω ο Γ. Μπαλάφας: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη, δηλαδή στη ζώνη του ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με την πορεία οικοδόμησης της ΕΕ ή με την αρχιτεκτονική του ευρώ. Αντίθετα έχουμε ισχυρές αντιρρήσεις γι' αυτό και αγωνιζόμαστε για την επανίδρυση της ΕΕ, έχουμε στόχο να αλλάξουμε την ΕΕ».

ΥΓ: Προτείνουμε στους αναγνώστες να ανατρέξουν στο κουίζ που είχαμε δημοσιεύσει πριν μερικές μέρες στη στήλη «Απόψεις/Σχόλια», για να δουν αν κάτι τους θυμίζει αυτή η φράση.

Όσον αφορά το ΚΚΕ ο Γ. Μπαλάφας λέει τα εξής:

«…το ΚΚΕ υποτιμά το χαρακτήρα της κρίσης, αρνείται πεισματικά την όποια κοινή δράση και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και προβάλλει ακίνδυνες για το σύστημα αντικαπιταλιστικές κορόνες».

Θεωρούν «ακίνδυνες για το σύστημα κορόνες» την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία – Λαϊκή Οικονομία, τη συσπείρωση και την πάλη του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη Λαϊκή Συμμαχία που θα παλεύει στα διάφορα μέτωπα να βάλει φρένο στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Λένε ότι υποτιμά το ΚΚΕ το χαρακτήρα της κρίσης, όταν μιλά από την αρχή της εκδήλωσής της για κρίση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που θα έχει ολέθριες συνέπειες για το λαό αν δεν παλέψει για να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων.

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, έλεγαν πότε για γκόλντεν μπόις, πότε για κρίση του καζινο-καπιταλισμού, πότε για κρίση χρέους, πότε για κρίση στο τραπεζικό σύστημα…

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

Τι;;;
Το εχουν χασει, εκει στον ΣΥΝ...!!
Μου φαινεται, οτι η συνολικη κομματικη τους θεση..Ειναι πιο θολη απο την καθε θεση..Της καθε συνιστωσας...
Και βεαια ειναι επηρρεασμενη, απο την εισοδο ΟΛΟΥ του ΠΑΣΟΚ μεσα...!!
Αυτο εγινε...!!