Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εργάτης σε απεργία πείνας


Ο Τάκης Οικονόμου (πηγή φωτογραφίας)

Ο συνδικαλιστής Τάκης Οικονόμου, εργαζόμενος στο «Αλουμίνιο της Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), του ομίλου συμφερόντων Μυτιληναίου, βρίσκεται στην 6η μέρα απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος  για  τις μεγάλες περικοπές που επιχειρεί η εργοδοσία στην επιχείρηση, παρά τα ψηλά κέρδη από τις δραστηριότητές της που οφείλονται και στα τεράστια χρέη σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλες οφειλές της προς το κράτος…

Απεργεί διαμαρτυρόμενος και για την στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση, που είχε προτείνει να «τα βρουν» με την εργοδοσία. Ο πρόεδρος του σωματείου κιόλας «δυσανασχέτησε» με την απεργία πείνας γιατί… δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως.

Μια κραυγή διαμαρτυρίας και αντίστασης από έναν εργάτη που διακινδυνεύει την υγεία του υπερβαίνοντας τους -για κάποιους- κανόνες της «λογικής», δικαιούται την  συμπαράσταση όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών ανθρώπων, όπου κι αν ανήκουν. Αν και πιστεύουμε πως ο μοναχικός αγώνας δεν είναι αυτός που θα προκαλέσει ρήγματα στους καπιταλιστές και την εξουσία τους  (αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνο ο οργανωμένος και ανυποχώρητος ταξικός αγώνας της μεγάλης μάζας των εργαζομένων), συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον συνάδελφό μας και του ευχόμαστε καλή δύναμη.

Για την απεργία έμαθα από τον Κόκκινο τύπο. Υπάρχει και βίντεο με δηλώσεις του απεργού αλλά και του προέδρου του σωματείου, που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: