Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι δημοσκοπήσεις και η αδιάψευστη πραγματικότητα…



Οι δημοσκοπήσεις, υποτίθεται πως, αποτυπώνουν το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία. Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO για την ΝΕΤ, που μεταδόθηκε στο χτεσινοβραδινό (Πέμπτη) δελτίο ειδήσεων, καταγράφονται μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία στους πολίτες αυτής της χώρας.

Για παράδειγμα, 7 στους δέκα που ρωτήθηκαν απάντησαν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, 6 στους 10 πως η ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι «χαμηλή», 7 στους 10 εκτιμούν πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο κλπ. κλπ. Είναι αποκαλυπτικές οι κάρτες που ακολουθούν (από το enikos.gr).

Και ενώ αυτά καταγράφει η δημοσκόπηση, την ίδια στιγμή, στην ίδια κοινωνία, είναι «καταγεγραμμένα» από καιρό και με κάθε τρόπο, η επιθυμία των πολιτών για «σταθερό πολιτικό σκηνικό» (να κάτσουμε στ’ αυγά μας δηλαδή), η καρτερικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους οι εργαζόμενοι, η υπομονή και το «έχει ο θεός» των ανέργων, η επίκληση στη «θεία δίκη» (απ’ το θεό να το βρουν οι μπαταχτσήδες…) απέναντι στις συνεχόμενες φορολογικές επιδρομές της κυβέρνησης, η παραμονή με κάθε τρόπο στην ευρωζώνη (βλέπεις με άλλη σιγουριά… τις καταθέσεις σου όταν είναι σε ευρώ) και η ανάδειξη ενός νέου δικομματισμού, προς αντικατάσταση του παλιού που ξέφτισε. Κατά τα άλλα, με χαμόγελο, ηρεμία και γαλήνη στις ψυχές μας, να υποδεχτούμε και τη νέα χρονιά…που φτάνει όπου να ΄ναι. Που ξέρει κανείς… γίνονται και θαύματα…







1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

Χρονια πολλα φιλε....
Και καλον αγωνα να εχεις, εχουμε...!!!
Με αισιοδοξια και δυναμη...!!!