Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Όταν η φτώχεια είναι «ρετρό»...Στις 8 Δεκέμβρη 3 ανήλικα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους. «Ήταν πολύτεκνη οικογένεια, 10 άτομα σε ένα σπίτι… Κάηκαν από ξυλόσομπα... Είχαν καλοριφέρ αλλά δεν το λειτουργούσαν λόγω της κρίσης…», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Πόσες οικογένειες είναι αυτές που λόγω κρίσης δεν έβαλαν φέτος πετρέλαιο. Πόσες είναι αυτές που αναγκαστικά επιλέγουν την ξυλόσομπα για να ζεσταθούν. Και μπορεί ορισμένοι να προσπαθήσουν να χρυσώσουν το χάπι με ιστορίες περί επιστροφής στα παλιά, περί νοσταλγίας, περί αναβίωσης προγενέστερων συνηθειών που «συσφίγγουν» τις ανθρώπινες σχέσεις και φέρνουν την οικογένεια κοντά, όλη μαζί, να μοιράζεται ιστορίες και εμπειρίες… αλλά οι κύριοι αυτοί «ξεχνούν» να αναφέρουν ότι οι ιστορίες και οι εμπειρίες που μοιράζεται η οικογένεια σήμερα αφορούν την αποτυχημένη προσπάθεια να βρουν δουλειά, τις αυξήσεις που έχουν σφίξει το ζωνάρι γύρω από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα φάρμακα που δεν έχουν να πληρώσουν και το νοίκι που έχει μείνει πίσω κάμποσους μήνες.

Προσπαθούν να ντύσουν το αναχρονιστικό και επικίνδυνο με το μανδύα του «ρετρό» που δίνει, ρε αδερφέ, στυλ στη φτώχεια μας. Αλλά, η αλήθεια είναι αλήθεια και δεν μπορεί να μείνει για πολύ κρυφή. Αποκαλύφθηκε με το θάνατο των τριών αυτών ψυχών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: