Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

«Αλίμονο αν φθάσουμε στο σημείο να ξεπουλήσουμε την προσωπική υπερηφάνεια και την επαγγελματική αξιοπρέπειά μας.» - Παραιτήθηκε ο Θάνος Δημάδης από τον ΣΚΑЇ
Ο δημοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τις ΗΠΑ και αργότερα τις Βρυξέλλες, παραιτήθηκε πριν λίγες ώρες από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑЇ. Σε επιστολή του εξηγεί τους λόγους της παραίτησης. Έχουν πολύ ενδιαφέρον…

«Από σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου του 2012, θα ήθελα να σας ανακοινώσω την διακοπή της συνεργασίας μας και την παραίτησή μου από τα καθήκοντά του ανταποκριτή στις Βρυξέλλες για το ραδιόφωνο και την  τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Θεωρώ ότι θα ήταν λάθος μου να τροφοδοτώ, παραμένοντας στην θέση μου, νοοτροπίες και αντιλήψεις που οδήγησαν τον χώρο της ενημέρωσης στη σημερινή κρίση, την οποία πληρώνει ολοκληρωτικά η δική μου γενιά.

Πιστεύω ότι άσκησα τα καθήκοντα μου με συνέπεια, εντιμότητα και πάθος σε μία περίοδο που ο σταθμός είχε το “στοίχημα ποιότητας” σε πρώτη προτεραιότητα. Αυτή την προτεραιότητα της ποιότητας στην ενημέρωση, που διεκδικούμε όσοι από τη νέα γενιά των συναδέλφων μου επιλέξαμε συνειδητά με σπουδές και εξειδικεύσεις να υπηρετήσουμε την δημοσιογραφία, θα συνεχίσω να πρεσβεύω με οποιοδήποτε κόστος.

Γνωρίζω ότι στις μέρες μας η ανεργία περισσεύει στον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Αλίμονο όμως, αν μπροστά στον φόβο της ανεργίας, ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι φθάσουμε στο σημείο να ξεπουλήσουμε την προσωπική υπερηφάνεια και την επαγγελματική αξιοπρέπειά μας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου στον ΣΚΑΪ για τις καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, που περάσαμε μαζί.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους Γιώργο Λαμπράκο και Ανδρέα Μπούσιο για όσο διάστημα υπηρέτησαν στην διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού και είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους. Καθώς επίσης ευχαριστώ και την διοίκηση του σταθμού που μου εμπιστεύτηκε την θέση του ανταποκριτή από την Ουάσινγκτον, για το ρεπορτάζ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.

Φιλικά,

Θάνος Δημάδης

Δημοσιογράφος- Μέλος ΕΣΗΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: