Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - Υποχρεωτικά όρθιοι σε όλη τη βάρδιά τους εργάτες σε κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου





ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ... Οι εργαζόμενοι για την κατασκευή της τεράστιας μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου στην περιοχή Chevron της Δυτικής Αυστραλίας δεν πρέπει να καθίσουν ούτε λεπτό, όσο διαρκεί η βάρδιά τους, για να μην επηρεαστεί η παραγωγικότητα της επένδυσης, συνολικού κόστους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό αναφέρεται σε οδηγία της εταιρείας «Leighton» που κατασκευάζει την τεράστια μονάδα, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι το κόστος κατασκευής πέρασε κατά 40% τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό.

«Οι εργάτες (συνήθως οικοδόμοι) δεν επιτρέπεται να καθίσουν όσο διαρκεί η βάρδιά τους, εκτός και αν αυτό απαιτείται από τα καθήκοντά τους» σημειώνεται στη σχετική οδηγία του εργοδότη. Ο Αυστραλός υπουργός Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε μεν την οδηγία «απαράδεκτη», τόνισε δε ότι «οι εργαζόμενοι είναι ευσυνείδητοι και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους οδηγίες», θεωρώντας έτσι ότι οι εργαζόμενοι θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της εταιρείας για την παραγωγικότητα της επένδυσης.

Πηγή: 902.gr

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

Και νομιζει ο εργοδοτης..Οτι οι εργατες, θα παραξουν..Περισσοτερο, ετσι ορθιοι;;;;

Γιατι αντο νομιζει αυτο...

Το νομισμα του..Ειναι καλπικο...!!

Και ειναι,οχι μονο ασχετος απο ψυχολογια,εργασιας..Αλλα και απλους κανονισμους παραγωγικης διαδικασιας...!!

Μαλλον προκειται,για προκλητικη αντιεργατικη διαταξη..Στην αγωνιωδη προσπαθεια του εργοδοτη..Να πει, και καλα,οτι για τις υπερβασεις, φταινε οι εργατες...!!
Που καθονταν...!!