Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΑΠΕΡΓΙΑ την Κυριακή 30 Δεκέμβρη από τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες - αυτοαπασχολούμενους
Με απεργία την Κυριακή, 30 Δεκέμβρη, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των μονοπωλίων.
Ηδη, η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Ανάπτυξης για να κατοχυρώσει το άνοιγμα των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη (30/12).

Στον αντίποδα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες μαζί με ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ συντονίζουν τα βήματα για να μπλοκαριστούν στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης. Την απόφαση για την απεργία πήρε την προηγούμενη βδομάδα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους σωματεία και ενώσεις των ΕΒΕ ενόψει της απεργίας καλούν τους εργαζόμενους, άνεργους, φίλους καταναλωτές να μην ακούν τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ακούστε και τη δική μας φωνή. Δε λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν! Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές "δεν αδειάζουν" άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες!

Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:

Για τη δήθεν "τόνωση" της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Για τη μείωση της ανεργίας.

Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:

Την "τόνωση" των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών. Τη γιγάντωση της ανεργίας, τη νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους. Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς "γιορτές και σχόλες". Γι' αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη».

Υπογραμμίζουν ότι: «Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Ο,τι άρχισε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε σαν φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους».

Πρόκειται για ένα μέτρο, επισημαίνεται, που θα έρθει να προστεθεί στην άγρια φοροληστεία, στα χαράτσια, στα τιμολόγια, στους λογαριασμούς, στις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, στις απολύσεις, στα απλήρωτα μεροκάματα.

Και - μεταξύ άλλων - καταλήγουν:

«Μια Κυριακή είχε μείνει στις εργατικές οικογένειες, σε όσους έχουν ακόμα δουλειά, για να βρίσκονται σαν οικογένεια και αυτή θέλουν να την φάνε!

Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά απεργούμε! Αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο εμάς. Μας αφορά όλους. Φίλοι καταναλωτές, βοηθήστε τον αγώνα μας, είναι και δικός σας αγώνας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά. Επίσης, τα κλαδικά των Λογιστών Αθήνας, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά - Λάρισας, Εργολαβικών Συνεργείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης.

Τα επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στις επιχειρήσεις: «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», «ΛΙΝΤΛ Ν. Αττικής», «Κωνσταντακάτος», «Πράκτικερ».

Τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων: Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Λαυρίου, Ζακύνθου, Εύβοιας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Λαμίας, Λιβαδειάς, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Αρτας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κατερίνης, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ξάνθης, Κομοτηνής, Σάμου, Ρόδου, Μυτιλήνης, Χίου.

Επίσης, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας, το Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών Αθήνας (ΣΕΙΤΦΑ) και οι Ενώσεις ΕΒΕ: Καλλιθέας, Ηλιούπολης, Αχαρνών, Μεσογείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: