Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το χαβά της η «Αυγή»...



«Αδιαφορία για τη διαφθορά» τιτλοφορεί σχόλιό της η σημερινή «Αυγή», που αναφέρεται στο ΚΚΕ, όπου γράφει: «Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτηση του ΚΚΕ για την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. "Η διαφθορά δεν υπάρχει μόνο στο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό, όπως δείχνει το παράδειγμα της Siemens, γενικά ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα και στην Ελλάδα και παντού είναι σάπιο και το μόνο που του χρειάζεται είναι να το γκρεμίσουν οι λαοί", σχολίασε το ΚΚΕ, αποφεύγοντας να πει κάτι πιο συγκεκριμένο για την προνομιακή σχέση της Siemens με το ελληνικό δημόσιο, για τις συνέπειες που έχει η εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα στο εργατικό κίνημα σε σύγκριση με αυτό της Δυτικής Ευρώπης λόγου χάρη, αλλά και για τη διαφορετική στρατηγική που υπαγορεύεται απ' την κατάσταση αυτή»...

Όταν ντε και καλά πρέπει να επιτεθείς στο ΚΚΕ, οδηγείσαι μοιραία σε ασυναρτησίες σαν τις παραπάνω. Τα ζητήματα που θέτει η «Αυγή» είναι προφανές ότι ξεφεύγουν απ' την αποστολή ενός σχολίου πάνω σε ένα ζήτημα της επικαιρότητας. Αλλά εν πάση περιπτώσει αν καίγεται να πληροφορηθεί τι λέει το ΚΚΕ για την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ, δεν έχει παρά να ανατρέξει στις άπειρες τοποθετήσεις στη Βουλή, στο πόρισμα που δημοσιοποίησε μετά το πέρας των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, για το οποίο η ΚΟ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου. Για να της φρεσκάρουμε τη μνήμη, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα των δηλώσεων του εκπροσώπου του ΚΚΕ στην Εξεταστική, Θ. Παφίλη: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ και επικίνδυνη για το λαό η πολιτική τους. Έχουν πολιτικές ευθύνες για το σύνολο του σκανδάλου. Προκύπτουν πολιτικές ευθύνες όλων όσοι από κυβερνητικές θέσεις χειρίστηκαν τις συμβάσεις της ΖΗΜΕΝΣ σε όλους τους σχετικούς τομείς που αυτές συνάφθηκαν και υλοποιήθηκαν».

Με το πόρισμα προτεινόταν «να συσταθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης (σ.σ. η λεγόμενη προανακριτική της Βουλής) για περαιτέρω διερεύνηση όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων που κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη συμβάσεων, την εκτέλεσή τους και την παραλαβή των έργων κατά τους τομείς αρμοδιότητάς τους για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών (πέραν των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου, που, όπως έχει αποδειχθεί, πήραν χρήματα από το ταμείο της ΖΗΜΕΝΣ».

Ας αφήσει λοιπόν η «Αυγή» τις λαθροχειρίες περί αδιαφορίας του ΚΚΕ για τη διαφθορά. Αυτό που την «τσούζει» είναι ότι δεν αποπροσανατολίζει το λαό όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας στη διαφθορά ως και το προπατορικό αμάρτημα, για να βγάλει λάδι τον καπιταλισμό που τη γεννά. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει στρατηγική που απαντά στο φαινόμενο αυτό, ακριβώς γιατί στοχεύει στη «μήτρα» όπου εκκολάπτεται.

Τέλος, για τις συνέπειες που έχει η διαφθορά στο εργατικό κίνημα, αν και μάλλον τα έχει μπερδέψει λίγο η «Αυγή» γιατί η κατάσταση του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα είναι καλύτερη απ' αυτή άλλων «αδιάφθορων» τάχα χωρών της Δυτικής Ευρώπης και είναι καλύτερη γιατί εδώ υπάρχει ΚΚΕ.

Γιατί δεν μας λέει η «Αυγή» ποιες είναι αυτές; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ απ' όσο γνωρίζουμε δεν εξέδωσε κάποιο σχετικό ντοκουμέντο και κανείς δεν του χρέωσε «αδιαφορία για τη διαφθορά», ας μας πει η «Αυγή», κάτι περισσότερο θα ξέρει για τον εργατοπατερισμό και τα εκφυλιστικά φαινόμενα συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών... Κι αν δεν ξέρει, ας ρωτήσει ορισμένους απ' αυτούς που στεγάζονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: