Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Τελευταίο αντίο στην Πάργα με τους μαθητές να σιγοτραγουδούν...
Στη γραφική Πάργα, την πόλη όπου μεγάλωσε και που αγάπησε όσο καμία άλλη, έγινε χθες το μεσημέρι η κηδεία του Αλκη Αλκαίου. Με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, αλλά και απλός κόσμος, είπαν το τελευταίο αντίο στον εμπνευσμένο ποιητή του ελληνικού τραγουδιού που για δεκαετίες μάς χάριζε υπέροχα τραγούδια.

Εκεί ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο άνθρωπος με τον οποίον ο Αλκης Αλκαίος ανέπτυξε την πιο μακρόχρονη και δημιουργική καλλιτεχνική σχέση, δημιουργώντας μαζί κορυφαία τραγούδια όπως τα «Ρόζα», «Ερωτικό», «Πάντα γελαστοί» κ.ά.

Εκεί ήταν όμως κι άλλοι καλλιτέχνες που είχαν συνεργαστεί μαζί του, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μίλτος Πασχαλίδης κ.ά.

Την ώρα που η σορός του Αλκη Αλκαίου μεταφερόταν στην τελευταία του κατοικία, μαθητές από διάφορα σχολεία της Πάργας σιγοτραγουδούσαν κάποια από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του δημιουργώντας έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Ο δήμαρχος της πόλης Αθανάσιος Λιόλιος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημερομηνία ως παντοτινή μέρα πένθους για τον τόπο, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα μια κεντρική πλατεία της πόλης θα πάρει το όνομα του εκλιπόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: