Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος ανέργων και λαού
«Εύρεση εργασίας σε Έλληνες Άνεργους από την ΤΟ Θεσσαλονίκης», διαφημίζει η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Στη σχετική αφίσα, βάζοντας το ερώτημα «Είσαι άνεργος;» καλεί όσους ψάχνουν δουλειά να αποταθούν για πληροφορίες στη «Νομαρχιακή Διοίκηση Θεσσαλονίκης».

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η νεοναζιστική οργάνωση κάνει τον πλασιέ μεγαλοεργοδοτών, ψάχνοντας να τους εξασφαλίσει φτηνούς εργάτες με εξευτελιστικά μεροκάματα των 14 και 18 ευρώ, δίχως δικαιώματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, δημοκρατικά), για τα οποία λέξη δε βρίσκει να πει στις πάμπολλες και μακροσκελείς ανακοινώσεις της. Πατάνε πάνω σε ένα μεγάλο πρόβλημα των λαϊκών οικογενειών για να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης. Ετσι κάνουν τις βρωμοδουλειές τους.

Το τι ρόλο παίζουν το δείχνουν μόνοι τους. Από τη μία, ζητούν να απολυθούν εργάτες, όπως στο εργοστάσιο EURODRIP στα Οινόφυτα στη Βοιωτία και, από την άλλη, το παίζουν "Χρυσή Ευκαιρία" για τα αφεντικά που ψάχνουν φτηνά εργατικά χέρια. Θυμίζουμε ακόμα ότι πριν από μερικές μέρες σε ιστοσελίδα της οργάνωσης των φασιστοειδών στην Αιτωλοακαρνανία, δημοσιεύτηκε μικρή αγγελία εργοδότη της περιοχής που αναζητά Ελληνες εργάτες για τα χωράφια του...!

Οι Χρυσαυγίτες βγάζουν λάδι τον καπιταλισμό, που, όπως και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πιστά υπηρετεί. Αποσιωπά ότι η ανεργία - όπως και η εξαθλίωση, προσφυγιά, φτώχεια, εγκληματικότητα - είναι σύμφυτα του συστήματος. Εδράζονται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στην επιβολή του κεφαλαίου πάνω στην εργασία, την οποία αποδέχεται η οργάνωση, όντας τσιράκι, δεκανίκι των μεγαλοκεφαλαιούχων.

Δε θα τα καταφέρουν. Ο λαός, η εργατική τάξη στέκεται εμπόδιο σε τέτοιες δόλιες μεθοδεύσεις, πρέπει να τους απομονώσει. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που προαναφέραμε στα Οινόφυτα. Η αντίδραση του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», αλλά και των εργαζομένων απέτρεψε την όποια σκέψη για τις απολύσεις που ζήτησε η Χρυσή Αυγή. Απαραίτητη σημείωση: Για τις μειώσεις μισθών που έχει κάνει και για τις παραπέρα που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία της EURODRIP δεν έβγαλαν άχνα τα φασιστοειδή...

Στον Πειραιά

Για ακόμη μια φορά, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας και προκλητικότητας, οργανώνοντας διανομή τροφίμων «μόνο για Ελληνες» στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά το περασμένο Σάββατο. Η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, σημείωσε: «Η κίνηση της Χρυσής Αυγής είναι υποκριτική και ψηφοθηρική, καθώς την ίδια στιγμή που μέσα στη Βουλή υπερασπίζεται με πάθος τα συμφέροντα των εφοπλιστών, πραγματοποιεί ταυτόχρονα διανομές τροφίμων στα θύματα της πολιτικής που υποστηρίζει με νύχια και με δόντια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: