Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - Πανελλαδικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη ενάντια στην ανεργία και την αναδουλειάΑπό παλαιότερη κινητοποίηση των οικοδόμων

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ενάντια στην ανεργία και την αναδουλειά στον κλάδο των κατασκευών και στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια - που θα έχει ως συνέπεια σχεδόν κανένας οικοδόμος να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη - προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, καλεί σε πανελλαδικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις, ενώ την Τετάρτη 16 Γενάρη 2013 σε απεργία.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων:

«Η ανεργία στον κλάδο των Κατασκευών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Από 200 χιλιάδες οικοδόμοι που ασφαλίζονταν στο ΙΚΑ το 2005 σήμερα, μετά βίας, φθάνουν τις 35 χιλιάδες και αυτοί όχι με πλήρη απασχόληση. Ανάλογη είναι η κατάσταση στο σύνολο του κλάδου.

Η κατασκευή κατοικιών έχει φρακάρει.

Τα δημόσια έργα είναι "παγωμένα", νέα δεν εξαγγέλλονται.

Τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας τον κατάργησε η τρικομματική κυβέρνηση.

Η ανεργία στον κλάδο έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Η εξαθλίωση που προκαλεί η ανεργία πολλαπλασιάζεται με τα χαράτσια, τους φόρους, νέους και παλιούς, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το ξεπαράδιασμα σε γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία, την πανάκριβη Παιδεία, την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Μαζί με αυτά, οι οικοδόμοι με το τρίτο μνημόνιο φορτώθηκαν ακόμα δύο χρόνια στην πλάτη τους για να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης. Χιλιάδες οικοδόμοι που περίμεναν να βγουν το 2013 και μετά στη σύνταξη θα περιμένουν ακόμα δύο χρόνια βιώνοντας την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Υποχρεώνουν τους οικοδόμους να ανέβουν στο μαδέρι στα 60 χρόνια τους, με κίνδυνο τη ζωή τους. Είναι φανερό ότι από αυτή την πλευρά θα θρηνήσουμε θύματα. Κανένας οικοδόμος δεν μπορεί να δουλέψει σ' αυτή την ηλικία.

Δεν πάει άλλο. Ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα είναι μονόδρομος.

Οι οικοδόμοι δίνουν συνέχεια στους μεγαλειώδεις αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.   
Την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., πανελλαδικά σε όλες τις πόλεις θα πραγματοποιήσουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Για την Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
   
Απεργούμε πανελλαδικά την Τετάρτη 16 Γενάρη 2013. Απαιτούμε μέτρα για την ανεργία, ανακούφιση των ανέργων, επίδομα ανεργίας στους ανέργους, κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: