Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Κάθε ώρα που περνάει πτωχεύουν 3 επιχειρήσεις - Οι πληροφορίες πως ευθύνεται (και εδώ) το ΠΑΜΕ ελέγχονται…



Κάθε μέρα  διάφορα κανάλια  «ενημέρωσης» μας πιπιλάνε τ’ αυτιά για τους «πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που πλήττονται από την κρίση» και ζητούν την κατανόηση και την υπομονή των εργαζομένων, έτσι ώστε όλοι μαζί να την ξεπεράσουμε στο τέλος (την κρίση…) κλπ. Όμως κάτι τέτοιο βρίσκει συνεχώς αντίθετες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συμβάλλουν με την απάνθρωπη (για τους επιχειρηματίες) τακτική τους στο να κλείνουν οι επιχειρήσεις και να ζημιώνονται στο τέλος οι εργαζόμενοι. Για να δούμε πόσοι είναι αυτοί οι πυλώνες  και πόσο πλήττονται; Η ναυτιλία θριαμβεύει παγκοσμίως, με τους έλληνες εφοπλιστές να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πλουσιότερων του κόσμου. Οι ναυτεργάτες βέβαια υποφέρουν, αλλά δεν προσέχουν, μπλέκουν με τους απεργούς του ΠΑΜΕ και στο τέλος θα το φάνε το κεφάλι τους. Έτσι και αναγκάσουν τους εφοπλιστές να αλλάξουν σημαία στα βαπόρια...
 
Για τον τουρισμό, αντέχει ακόμα λένε. Οι (υποκινούμενοι κλασικά από το ΠΑΜΕ) ξενοδοχοϋπάλληλοι  απεργούν κι αυτοί μερικές φορές, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο τις τουριστικές επιχειρήσεις να κλείσουν, αλλά όπως φαίνεται δεν τα καταφέρνουν ακόμα. Για την οικοδομή ας μην σχολιάσουμε καλύτερα... Την σκότωσαν οι οικοδόμοι του ΠΑΜΕ με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους και τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Λένε πως δεν αντέχουν την  ανεργία. Ας πρόσεχαν. 

Για τις μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις φαντάζομαι τα έχετε μάθει. Την Χαλυβουργία κατάφεραν και την έκλεισαν οι ΠΑΜίτες απεργοί. Ό,τι κι αν έκανε ο κύριος Μάνεσης δεν στάθηκε δυνατό να σώσει την επιχείρησή του. Επιτέλους, αυτός θα βάλει μυαλό στους εργάτες αν οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το συμφέρον τους; Επίσης το ΠΑΜΕ (ποιος άλλος νομίζετε;) κατάφερε από καιρό και έδιωξε από την Ελλάδα (ουστ! κακοί καπιταλιστές) τη ΦΑΓΕ και την Κόκα-κόλα. Τις έστειλε σε χώρες μακρινές, για να μάθουν. Αυτό τους άξιζε. Άλλος ένας πυλώνας είναι το λιανεμπόριο. Και εδώ τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Διέρρευσαν φήμες που φέρουν (και σε αυτήν την περίπτωση) ως υπεύθυνο το ΠΑΜΕ,  επειδή αντιστέκεται στο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και την Κυριακή. Και γιατί όχι παρακαλώ; Έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν οι εμποροϋπάλληλοι τις Κυριακές; Μήπως να πάνε στην εκκλησία;… Ας σοβαρευτούν επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: