Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: «Από που αντλεί το δικαίωμα η Διοίκηση του ΟΑΕΔ και αρπάζει τον ιδρώτα των δικαιούχων από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΕΚ;»
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το ΔΣ του ΟΑΕΔ, για την απόφασή του να μεταφέρει 150 εκατομμύρια ευρώ από το λογαριασμό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) σε λογαριασμό του οργανισμού, με την αιτιολογία ο ΟΑΕΔ να μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του:

Η ανακοίνωση:"Από που αντλεί το δικαίωμα η Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. και αρπάζει τον ιδρώτα των δικαιούχων από τον ειδικό λογαριασμό του Ο.Ε.Κ.;Αρπάζουν 150 εκατομμύρια ευρώ με το σαθρό επιχείρημα ότι είναι δάνειο και μάλιστα έντοκο, 3,9%, για να πληρώσουν το επίδομα ανεργίας. Την καταλήστευση του Οργανισμού τη λένε δάνειο για να νομιμοποιήσουν τη λεηλασία των αποθεματικών. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζονται να στεγάσουν υπηρεσίες στα κτήρια του Οργανισμού. Θα μας ξεφουρνίσουν ότι τάχα τα νοικιάζουν.Αλήθεια, αν ο Ο.Α.Ε.Δ. πράγματι δεν έχει να πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας γιατί δεν κόβει από τις επιδοτήσεις των αρπακτικών των εργοδοτών που λυμαίνονται τον Ο.Α.Ε.Δ.;Γιατί δεν διεκδικεί ο Ο.Α.Ε.Δ. από το Ι.Κ.Α. τα 7 δις που του χρωστάει;Γιατί η κυβέρνηση και το Ι.Κ.Α. δεν κτυπάνε την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή; Ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, 7 δις είναι η εισφοροκλοπή το χρόνο, με δικά τους στοιχεία.Η απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. επιβεβαιώνει ότι λένε ψέματα πως θα λειτουργήσουν ορισμένα προγράμματα του Ο.Ε.Κ. Τίποτα δε λειτουργεί, κανένα πρόγραμμα δεν εκτελείται και επιπλέον έχουν σταματήσει τις εργασίες σε όλους τους παλιούς υπό κατασκευή οικισμούς.Η οικονομική αφαίμαξη του Οργανισμού, εκτός των παραπάνω, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στους εργαζόμενους του. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι του Ο.Ε.Κ. σε λίγο δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν.Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό και τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. να πάρουν πίσω την κατάπτυστη απόφαση. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται, ερήμην των εργαζομένων, τα λεφτά και την περιουσία του Οργανισμού.Η  Διοίκηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: