Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Από τις 15 Δεκέμβρη η πατρίδα θα μπορεί να κοιμάται ήσυχη...

Αυτός το θεμελίωσε... τον θυμάστε;

Πότε ξεκίνησε, πότε ολοκληρώθηκε κανείς δεν κατάλαβε. Στο έργο αυτό δεν φάνηκαν οι «παθογένειες» και δεν λειτούργησαν οι «στρεβλώσεις» του «ελληνικού δημοσίου». Σε δυο βδομάδες γίνεται η παράδοσή του στις αρχές. Ελπίζουμε  πως θα τηρηθεί το «πρωτόκολλο»… και με το παραπάνω, στα εγκαίνια… Να μας κάνουν την τιμή οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης να κόψουν την κορδέλα… Με την ανάλογη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης του λαού… Τέτοια έργα ανεβάζουν το κύρος μιας ευρωπαϊκής χώρας και κάνουν τα στήθη των υπηκόων της να φουσκώνουν από πατριωτική περηφάνια…
 

"Οχυρωμένη" πατρίδα... πατρίδα λεύτερη...

Από το kathimerini.gr: "Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί ο φράχτης στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο φράχτης έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 95% και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσημη παρουσίασή του. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ακόμα και η είδηση για τη δημιουργία του φράχτη συνέβαλε στη μείωση της μεταναστευτικής ροής από το συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στον Εβρο από τον περασμένο Αύγουστο έχει συμβάλει καταλυτικά ώστε ελάχιστοι να είναι πλέον οι παράνομοι μετανάστες που μπαίνουν από τον Εβρο. Οσοι μετανάστες περνούν τελικά τα σύνορα συλλαμβάνονται και κρατούνται στους λιγοστούς χώρους κράτησης που είναι διαθέσιμοι σήμερα στην περιοχή.

Αυτοί πρέπει να το εγκαινιάσουν
 
«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την επιχείρηση και τα αποτελέσματά της. Δεν υπάρχουν πλέον εικόνες εξαθλιωμένων μεταναστών να περιμένουν στον σταθμό των τρένων της Αλεξανδρούπολης ή άτομα που έρχονται με τα πόδια από την Ορεστιάδα. Φυσικά, έχουμε πρόβλημα με το γεγονός ότι έχουν κλείσει οι αστυνομικές σχολές της Κομοτηνής και της Ξάνθης (σ.σ. φιλοξενούν προσωρινά παράνομους μετανάστες), ωστόσο δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε την επιτυχία της επιχείρησης», δηλώνει στην «Κ» ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρης Γιαννακίδης. Οι αριθμοί των μεταναστών που παραβιάζουν τα σύνορα έχουν ελαχιστοποιηθεί, αγγίζοντας το μηδέν, τονίζει ο περιφερειάρχης." 

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αποκρουστικές και απάνθρωπες οι πολιτικές τους. Υπηρέτες ενός σιχαμερού συστήματος με φράχτες, φτώχεια, εξαθλίωση.
Την τελευταία λέξη όμως θα την πει ο λαός. Αργά ή γρήγορα. Και τότε...

μαχαιρης είπε...

Αναρωτιεμαι...
Αν ο φραχτης εκλεισε τους μεταναστες απ εξω...
Η..
Εμας μεσα...!!