Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σήφης Μανταδάκης: «Τι κρίμα! Δεν θα τους κάνω το χατήρι… ΚΚΕ & ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα ψηφίσω…»


Πληροφορούμαι ότι κάποιοι, που πρόσκεινται σε πολιτικούς φορείς, διαρρέουν «πληροφορίες» για την σχέση μου με το ΚΚΕ και τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Κατσαντώνη, αξιοποιώντας το γεγονός ότι δεν είμαι υποψήφιος.

          Λυπάμαι που θα τους απογοητεύσω…

®    Κανείς δεν μπορεί να είναι ισόβιος σε μια θέση και αυτό ας το βάλουμε ΟΛΟΙ καλά στο μυαλό μας!

®    Τη σχέση μου με το ΚΚΕ και το κίνημα δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να την διαταράξει. Είναι σχέση σφυρηλατημένη από την βεβαιότητά μου ότι η κοινωνία της εκμετάλλευσης πρέπει να ανατραπεί, ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να χειραφετηθούν και να πάρουν αυτό που δικαιούνται: Τίποτα λιγότερο από την εξουσία! Να οργανωθούν και να βάλουν οριστικά στην άκρη τις «σειρήνες» του συμβιβασμού, των κούφιων υποσχέσεων, του «καναπέ». Κανείς δεν θα μας λύσει το πρόβλημα δι’ αντιπροσώπου!

®    Καμμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα κόμμα πρωτοπόρο, με ταξική θεώρηση των πραγμάτων, που έχει ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ένα Κόμμα που ζει «μέσα» στα λαϊκά προβλήματα, παλεύει για τη λύση τους, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες τους, ένα κόμμα που βλέπει με εμπιστοσύνη τους εργαζόμενους, τους παροτρύνει να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία και μαζικούς φορείς, ακόμη κι αν σήμερα έχουν άλλο πολιτικό προσανατολισμό, ένα κόμμα που αφουγκράζεται προβληματισμούς και αντιρρήσεις, ένα κόμμα που δεν περιορίζεται στους τοίχους των γραφείων, αλλά ζει και διαμορφώνει την τακτική του μέσα στη κοινωνία!

Αυτό το κόμμα μπορεί να είναι μόνο το Κ.Κ.Ε.

          Το αποδεικνύουν η ιδεολογία του, η στρατηγική του, η ιστορία του!!! Ο παλιός δικομματισμός (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) - σημερινή συγκυβέρνηση - έχει χαντακώσει τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους. Έχουν στερήσει την ελπίδα από τους νέους.

          Ο νέος εταίρος του δικομματισμού (ΣΥΡΙΖΑ), πίνει νερό στο όνομα της Ε.Ε. συνυπόγραψε το μνημόνιο των μνημονίων (συνθήκη Μάαστριχτ), παίζει άσχημο παιχνίδι στην πλάτη των εργαζομένων στο συνδικαλιστικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ας αναλογιστούμε με ποιες δυνάμεις - ακόμη και τώρα - συνεργάζεται! Σήμερα βέβαια υψώνει τους τόνους επιδιώκοντας να προσεταιριστεί λαϊκά στρώματα, αλλά όπως λέει και η παροιμία: «Λάδι πολύ και τηγανίτα τίποτα». Καμμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουμε στα ποικιλώνυμα «μαξιλαράκια» του συστήματος, όποιοι κι αν είναι αυτοί!

          Ας αναλογιστούμε, μπροστά στην κάλπη, ποιοι του λένε την αλήθεια τόσα χρόνια και ποιοι τον «δουλεύουν». Κι ανάλογα ας πράξουμε…

          Όσο για τη σχέση μου με τον Δημήτρη Κατσαντώνη… «Λυπάμαι» αλλά είναι άψογη. Τον θεωρώ άνθρωπο ικανό, με αντίληψη, που ζει μέσα στο λαό και αφουγκράζεται τα προβλήματά του. Άνθρωπος της δράσης και όχι των γραφείων. Που πιστεύει στην ανάγκη του μαζικού αγώνα. Ας ψάξουν αλλού τους υποψήφιους του «σωλήνα» που κανείς δεν τους έχει δει σε λαϊκή κινητοποίηση και ξαφνικά θυμήθηκαν να ζητήσουν την ψήφο σας, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα και το γενικότερο πολιτικό κλίμα.

          Επειδή λοιπόν κάποιοι επιμένουν να αναφέρονται στο όνομά μου, προσπαθώντας να πλήξουν το ΚΚΕ (και ΄μένα), επειδή πάντα εκφραζόμουνα ελεύθερα και στο φως της μέρας, δηλώνω το αυτονόητο:

Ναι, θα ψηφίσω ΚΚΕ - Λαϊκή Συσπείρωση

Λυπούμαι ειλικρινά για όσους απογοητεύω…





Με τιμή

Σήφης Μανταδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: