Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Αρκεί να μπουν οι ψήφοι στο σακούλι... Από τους δέκα δημάρχους για τους οποίους πανηγύριζε το 2010, σήμερα στηρίζει μόνο τους δύο!

ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρεις (;) τι ψηφίζεις...
Πανηγύριζε η «Αυγή» στις 16/11/2010 για τους δημάρχους που εκλέχτηκαν με τη στήριξη της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, τι γνώμη έχουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τους ίδιους δημάρχους και μάλιστα ενόψει τοπικών εκλογών; Από τους δέκα δημάρχους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε το 2010, σήμερα στηρίζει μόνο τους δύο! Τους υπόλοιπους είτε δεν τους στηρίζει πλέον, τηρώντας αποστάσεις, είτε τους έχει καταγγείλει με διάφορες αφορμές, επιβεβαιώνοντας έτσι τον τυχοδιωκτισμό που τον χαρακτηρίζει:
Προεκλογικά στηρίζει όποιον να 'ναι, αρκεί να μαζέψει ψήφους και να «καρφώσει σημαίες» σε δήμους, και μετεκλογικά, σαν απατημένη σύζυγος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταγγέλλει τους υποψηφίους του για να είναι καλυμμένος από παντού. Γνωστά «ΠΑΣΟΚικά» κόλπα...
Να μερικά παραδείγματα αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ στον εαυτό του:
Για τον κύριο Δημαρά, δήμαρχο Πατρέων, πέρσι δημοσιεύτηκε καταγγελία στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «LEFT.gr», καταλογίζοντάς του αντιδημοκρατικές πρακτικές... Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά δεν έχει τέλος». Η ιστοσελίδα φιλοξενεί ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ που καταφέρεται εναντίον του δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για εφαρμογή του «φασιστικού πειθαρχικού δικαίου», προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους του δήμου.
Για το δήμαρχο Κερατσινίου, Λουκά Τζανή, οι πανηγυρισμοί για την εκλογή του το 2010 δίνουν τη θέση τους σε καταγγελίες για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, απλήρωτους εργαζομένους, μέχρι και για πρόθεση κατασκευής πίστας «Formula1» (!) στη Δραπετσώνα.
Στο Ψυχικό - Φιλοθέη, ο σημερινός συνδυασμός που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον απερχόμενο δήμαρχο, που στήριξε το 2010, για υπερφορολόγηση των ακινήτων...
Για τους πιο δύσπιστους υπάρχει και το παράδειγμα της Ικαρίας όπου το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σε αντι - ΚΚΕ μέτωπο στήριξαν τον ίδιο υποψήφιο. Η «Αυγή» χαρακτήριζε τον υποψήφιό τους «γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς και διακεκριμένο επιστήμονα, εγχείρημα το οποίο μετά από αρκετά χρόνια αμφισβητεί το κατεστημένο που δημιούργησε το ΚΚΕ». Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, η απόφαση της οργάνωσης Ραχών Ικαρίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «(...) η σημερινή δημοτική αρχή εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει τις πολιτικές του μνημονίου που εξαθλιώνουν καθημερινά τη ζωή μας».
Αν δεν αποτελούν και τα παραπάνω απόδειξη της αφερεγγυότητας που χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τι αποτελούν;
Απ' ό,τι φαίνεται, το έργο θα έχει και συνέχεια. Η επιλογή Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, Αρσένη για την Ευρωβουλή, οι παλινωδίες με Σουλεϊμάν και Αχμέτ Κουρτ στη Θράκη, η απόσυρση Καρυπίδη μετά από την κατακραυγή που εισέπραξε, αλλά και τα σαλιαρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με το συνδυασμό των εφοπλιστών (Μώραλη, Μαρινάκη κλπ.) δείχνουν εκτός από τυχοδιωκτισμό και την ταχεία σοσιαλδημοκρατικοποίησή του. Τι σχέση μπορούν να έχουν άνθρωποι που νιώθουν αγωνιστές, ριζοσπάστες, προοδευτικοί, με τέτοιες διαδικασίες και πρακτικές;
Και γι' αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μόνη εγγύηση στην καθημερινή πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: