Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μας κατηγορούν ότι καλά τα λέμε, αλλά αυτά που λέμε δε γίνονται τώρα, είναι για το σοσιαλισμό, για τη Δευτέρα Παρουσία!

Απαντάμε:
Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι να περιμένεις να αλλάξει τομάρι η Ευρωπαϊκή Ενωση και από κόλαση λύκων να γίνει παράδεισος αμνών.
Αυτή η λυκοσυμμαχία γεννήθηκε από τα μονοπώλια και υπάρχει για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα. Για την ανταγωνιστικότητά τους απέναντι στους Αμερικανούς, Γιαπωνέζους, τώρα στους Ρώσους, Κινέζους, Ινδούς και άλλους.
Γι' αυτήν την ανταγωνιστικότητα, τσακίζουν μισθούς μέχρι να τους κάνουν Κίνας ή Βουλγαρίας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ΔΕΝ εξανθρωπίζεται. Και όποιος το λέει, εξαπατά συνειδητά το λαό, τον εγκλωβίζει στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι η λύση του προβλήματος της ανεργίας και η λαϊκή ευημερία με τις επενδύσεις που υπόσχεται η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα των ευρωλιγούρηδων. Μα οι άνεργοι είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Οι απλήρωτοι εργάτες είναι πάνω από 1 εκατομμύριο, πολλοί από αυτούς εργολαβικοί, όπως στη ΔΕΗ. Και με τι μισθούς; Πείνας, όπως διατάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ανάπτυξη για ελάχιστους, εξαθλίωση χωρίς τέλος για τους πολλούς.
Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι το να περιμένεις μια ευρωπαϊκή διάσκεψη και με συμφωνία όλων των κυβερνήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των δικών τους τραπεζών, να «κουρευτεί» το χρέος, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε όμως ο λαός, τα παιδιά του και τα εγγόνια του θα πληρώνουν με τη δυστυχία τους ένα χρέος για το οποίο δεν φταίνε. Ενα χρέος από δάνεια που πήγαν μόνο στις τράπεζες - και τίποτα στο λαό - και μας φορτώνουν να το πληρώσουμε με μέτρα δίχως τέλος. Αυτές είναι οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις σέβεται - όπως δηλώνει - ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια, τη θεωρία αυτή - πολύ παλιά - την έχουν ψωμοτύρι οι αντίπαλοί μας. Πριν από πολλά χρόνια έλεγαν: Ο σοσιαλισμός θα μας πάρει τα σπίτια, τις γυναίκες, τώρα το άλλαξαν, αφού εν έτει 2014 αυτό ακούγεται μόνο ως γελοιότητα ακόμα και σε μικρά παιδιά. Γι' αυτό το άλλαξαν και λένε: Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, στο απώτερο μέλλον.
Την απάντηση τη δίνει η καθημερινή δράση του ΚΚΕ, παντού. Στο γραφείο, στην επιχείρηση, στο εργοστάσιο, στη γειτονιά, για να οργανώσει την πάλη για τα καθημερινά, τα επείγοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.
Την απάντηση τη δίνουν οι άνεργοι, που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Ανέργων απ' όπου παίρνουν τρόφιμα, ιατρικές συμβουλές και όπου γίνονται μαθήματα για τα παιδιά τους.
Την απάντηση τη δίνουν οι δεκάδες οικογένειες που διεκδικήσαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι που δεν είχαν να το πληρώσουν... Την απάντηση τη δίνει η σταθερή στάση του ΚΚΕ στο πλευρό της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, της νεολαίας μας.
Η πρόταση του ΚΚΕ, αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνουμε, είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα, τώρα. Μπορεί να δώσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις στην εργατική τάξη, στο λαό μας.
Η Ελλάδα έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μονοπώλια, γιγαντιαίες επιχειρήσεις, πολυάριθμο ικανό εργατικό δυναμικό, επιστημονικό δυναμικό, δυνατότητα να θρέψει το λαό της, έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Αλλη εξουσία χρειάζεται. Εργατική - λαϊκή εξουσία χρειάζεται, εργατικό - λαϊκό κράτος χρειάζεται, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς χρειάζεται, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού

(Απόσμασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος για τις ευρωεκλογές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: