Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ! Τί να πεις; Τί να πρωτοσχολιάσεις;



Ευχαριστούμε για την αποστολή του άρθρου. - «Με τις απολύσεις στο Δημόσιο σπάει ένα Ταμπού. Και ασφαλώς θα γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία». Η δήλωση αυτή του ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, βουλευτή Επικρατείας και σύμβουλου του Πρωθυπουργού, φιγουράρει πρωτοσέλιδα , στο σημερινό φύλλο ( 21 Απρίλη 2013 ) της εφημερίδας Real news.  Η αλήθεια είναι ότι ποτέ ως τα σήμερα, μια τόσο λιτή δήλωση δεν περιέχει ολόκληρων …δεκαετιών επιθυμίες, σχέδια, προσπάθειες, κόπους, κόστος, αποτυχίες της άρχουσας τάξης, να αφαιρέσει κάθε είδους εργασιακού δικαιώματος. Δικαιωμάτων τα οποία κατακτήθηκαν με ταξικούς αγώνες, αίμα και κάθε είδους θυσίες.

Σχόλιο, λοιπόν πρώτο: « Με τις απολύσεις στο Δημόσιο…». Επιτέλους! Έφτασε η ώρα που οι υπηρέτες της άρχουσας τάξης λένε με τη σωστή λέξη αυτό που σχεδιάζουν, αυτό που επιδιώκουν: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!! Καταλάβατε κ. Κουβέλη; Ως τα σήμερα μας πιπίλιζαν το μυαλό με …συνώνυμες λέξεις όπως: «Διαθεσιμότητα», «κινητικότητα», «εθελουσία έξοδο», «μετεκπαίδευση και δεύτερη ευκαιρία», «επίορκοι», «κοπανατζήδες», «πτυχιούχοι μαϊμού»…ενώ τώρα;  « Τα σύκα-σύκα…».

Σχόλιο δεύτερο: «…σπάει ένα Ταμπού»! Ασφαλώς και ο καθένας καταλαβαίνει ότι «Ταμπού» χαρακτηρίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για όλους. Χρόνια και χρόνια το συγκεκριμένο δικαίωμα, βρισκόταν στο στόχαστρο της άρχουσας τάξης. Ήρθε η ώρα να το αφαιρέσουν. Θα το επιτρέψουμε;

Σχόλιο τρίτο: « …και ασφαλώς θα γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία» !!!
Ως τα τώρα ξέραμε και είχαμε βιώσει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο στις προσλήψεις, στις αναθέσεις, στο ..μαζί τα φάγαμε, στη φορολογία…

Καιρός είναι να ζήσουμε κι’ αυτό: Απολύσεις με διαφάνεια και αξιοκρατία. Να βιώσουμε την υποκρισία και την κυνικότητα, μαζί κι’ αντάμα, σε όλο τους το μεγαλείο! Ά να μη ξεχνιόμαστε. Με τη συνεισφορά της αστικής, κυβερνώσας αριστεράς. Καταλάβατε κ. Κουβέλη; Δηλαδή οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου θα «εκτελούν»-ΑΠΟΛΥΟΥΝ τον εργαζόμενο κι’ αυτός, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι αυτό έγινε με διαφάνεια κα αξιοκρατία. ΑΚΟΥΣ; Θα α π ο λ ύ ε σ α ι  με διαφάνεια κα αξιοκρατία !!!

Προσέξτε: Οι λέξεις ούτε λάθος, ούτε τυχαίες είναι. Χρησιμοποιούνται επίτηδες για να δημιουργήσουν συνειρμούς και να εκπέμψουν φοβικά μηνύματα. Σκέψου, λένε στον υπάλληλο: Με διαφάνεια και αξιοκρατία μπόλικη σε προσλάβαμε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα σε απολύσουμε! Ξέρεις εσύ. Λοιπόν, κάθισε… στ’ αυγά σου. 

Θα το δεχτείς ή θα βρεθείς στο σωματείο σου, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, στο δρόμο του αγώνα, στη απεργιακή πορεία της 1 του Μάη. Θα τα διπλώσεις και θα σε κερδίσει η μοιρολατρία ή θα σηκώσεις κεφάλι, θα βρεθείς στη Λαϊκή Συμμαχία για την ανατροπή τους, για τη Λαική Εξουσία; Ήρθε η ώρα κι εσύ να πάρεις την απόφαση. ΤΩΡΑ.


Βασίλης ΖΙΩΒΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος ΗΠΕΙΡΟΥ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: