Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε στο δεξί του…




"«Ούτε εγώ θα είμαι σαν άλλος Ζαχαριάδης, ένας ηγέτης της αριστεράς που θα εξοντώνω τους αντιπάλους μου...»! Αυτά είπε ο Αλ. Τσίπρας, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Δεν πάνε πολλές μέρες που η «Αυγή» αναμασούσε την αστική προπαγάνδα για το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπερντροπ και χρέωνε στον Στάλιν κυνικά νταραβέρια με τον Χίτλερ που οδήγησαν στο βασανισμό και στην εξόντωση χιλιάδες ανθρώπους... Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν πολλά. Ενα όμως μένει ίδιο, αναλλοίωτο στο χρόνο: Η εμπάθειά τους για το ΚΚΕ, για το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, η απέχθειά τους προς οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά. Που μεταφράζονται σε συστηματική προσπάθεια να τα χτυπήσουν, να τα απαξιώσουν στα μάτια του λαού, να τα κατασυκοφαντήσουν. Γιατί σηματοδοτούν ένα δρόμο που δε θέλουν να ανακαλύψει ο λαός.

Κάτι ακόμα: Και να ήθελε ο Τσίπρας δε θα μπορούσε να είναι Ζαχαριάδης. Ποια σχέση μπορεί να έχει ο Τσίπρας, ηγέτης ενός κόμματος της διαχείρισης με ηγέτες του κομμουνιστικού κινήματος, ηρωικές μορφές που πάλεψαν για την ανατροπή του; Τέτοιοι ηγέτες ανήκουν σε άλλον κόσμο, που δεν συναντάται πουθενά με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, πλάστηκαν από υλικά άγνωστα σε δαύτους."

Το κείμενο είναι από το Ριζοσπάστη και ο τίτλος του είχε τίτλο Κάτι μπερδεύει ο Τσίπρας... Η εφημερίδα κάνει καλά και απαντάει στις δηλώσεις-προκλήσεις που δέχεται το ΚΚΕ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και αυτές που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και καλά του τα λέει.  Όμως, επιτρέψτε μου κι εμένα  να απευθυνθώ  στον ηγέτη Τσίπρα. Να του πω αυτό που μου βγαίνει αυθόρμητα και... οικοδομικά, παρακολουθώντας τον κατήφορό του ως  επικεφαλής... της «νέας γενιάς» πολιτικών της «αριστεράς» και ενός κόμματος που φιλοδοξούν σύντομα να κυβερνήσουν:

Όχι λεβέντη μου, και να ήθελες, δεν μπορείς να του μοιάσεις!... Ούτε καν στο δεξί του... Κατέβα από το καλάμι...

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Σύντροφε, δυστυχώς ο νόμος περί τύπου, μας εμποδίζει να συμπληρώσουμε τον τίτλο όπως ανθρώπινα θα έπρεπε. Όμως νομίζω ότι όσο θα προχωράει το ξεγύμνωμα των θέσεών τους, τόσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια, αυτά που έχουν πράγματι στο μυαλό και στην καρδιά τους, και σκόπιμα για να παραπλανήσουν το είχαν θάψει
Καλό κουράγιο, έχουμε να ακούσουμε πολλά ακόμα μέχρι να τους στείλουμε και αυτούς και το σύστημά τους εκεί που ιστορικά τους πρέπει...

Ανώνυμος είπε...

Κι'ομως αγαπητέ οικοδόμε,το μέλλον του Αλέξης σχεδιάζεται λαμπρό.Στο άρθρο του της περασμένης Κυριακής ο "άλλος" Αλέξης, ο γνωστός Παπαχελάς κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση στο ΣΥΡΙΖΑ.Ο οποίος έκανε βέβαια πολλά... βήματα απ'τις εκλογές ως τώρα,αλλά μπέρδεψε τα πάντα και τους πάντες: λογιστικό έλεγχο του χρέους αλά Λατινική Αμερική, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα Μάαστριχτ, Λισσαβώνα, εξυμνώντας Κέινς και Νιού Ντήλ,με κερασάκι την δήλωση ότι «δεν αμφισβητεί την θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ». Με λίγα λόγια αυτοπροβλήθηκε ως το κόμμα, που μέσα από ένα «μίγμα πολιτικών» που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες , άλλες εποχές, για να ανασχέσουν την κρίση(προσωρινά) και να σώσουν τον Δυτικό καπιταλισμό, διαθέτει την παγκόσμια πατέντα, που μετά την Ελλάδα θα διαδοθεί στον Ευρωπαϊκό Νότο, στον Ευρωπαϊκό Βορρά , στον Αμερικανικό Βορρά, Νότο, και γενικά σ’ολόκληρη την υφήλιο!Όμως τι να κάνουν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι, αυτόν έχουν, μ’αυτόν θα πορευτούν .Θα τον εκλογικεύσουν, θα τον συμμαζέψουν,και για αρχή θα του προσφέρουν κι'ενα deal δια χειρός Παπαχελά:"Μήπως, λοιπόν, πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να κλείσουμε το μάτι και να συνεχίσουμε μεν το πολιτικό θέατρο, αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε μια προσπάθεια να μπουν τα στοιχειώδη σε τάξη; Δεν ξέρω π.χ. γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος άλλος θα ήταν αντίθετος στην πάταξη της φοροδιαφυγής ή και σε μια-δυο ιδιωτικοποιήσεις.»
«Μεταξύ μας;» Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Η παράσταση θα συνεχιστεί, οι ιδιωτικοποιήσεις θα περάσουν, και η συμφωνία (μεταξύ τους) θα σφραγίσει την αρχή της αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας . Deals και όχι new deal λοιπόν.
Alone

Οικοδόμος είπε...

Ας μου συγχωρεθεί το ύφος, μα τέτοιου μεγέθους μ@λ@κίες δεν ξεστόμιζε ούτε ο τύπος με το ζιβάγκο, κάποιες δεκαετίες πριν...