Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Απαγορεύουν και τη μετάδοση εικόνων φτώχειας και εξαθλίωσης!
Πολλά δικαιώματα και ελευθερίες απαγορεύονται τελευταία σε αυτή τη… δημοκρατική χώρα, μέλος της κοινότητας των… πολιτισμένων κρατών της Ευρώπης. Οι κυβερνήσεις… για να σώσουν τη χώρα από την καταστροφή, απαγόρευσαν από καιρό το δικαίωμα στην εργασία. Ποινικοποίησαν τους εργατικούς αγώνες. Σακατεύουν στο ξύλο όσους… δεν αντέχουν κάνουν υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη. Σχεδιάζουν κατάργηση και του δικαιώματος της απεργίας. Κατάφεραν με το σύστημά τους αυτή η χώρα να παράγει  μόνο ένα προϊόν: κοινωνική εξαθλίωση.

Και αφού δεν μπορούν να απαγορεύσουν την ύπαρξη των εικόνων της εξαθλίωσης, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη μετάδοσή τους. Για την ακρίβεια, όχι η κυβέρνηση, αλλά η «ανεξάρτητη» (καλά, ας λέμε και καμιά κουταμάρα) αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Πως γίνεται αυτό; Το ΕΣΡ «υποδεικνύει προς όλους τους τηλεοπτικούς και σταθμούς της χώρας όπως: Μη προβάλουν την εικόνα προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών…»

Προσέξτε: δεν… επιβάλει... απλά αν δεν συμμορφωθεί το μέσο, του κοπανάει ένα υπέρογκο πρόστιμο, κι έτσι ποιος το διακινδυνεύει…

Η κυβέρνηση πιστή στις εξαγγελίες στα αφεντικά της προχωράει προκλητικά ακάθεκτη στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, και ο μόνος που μπορεί να την κάνει να σπάσει τα μούτρα της είναι οι εργαζόμενοι και όσοι άλλοι υποφέρουν από την πολιτική της.

ΥΓ. Ακολουθεί το αιτιολογικό της απόφασης (για όποιον αντέχει):

«Αιτιολογικό

Στοιχείο της προσωπικότητας του ανθρώπου που προστατεύεται από την ως άνω διάταξη του Συντάγματος είναι και η εικόνα αυτού. Η έκταση αυτής της προστασίας καθορίζεται κυρίως από τον ίδιο τον φορέα του δικαιώματος στον οποίο επαφίεται η περιχάραξη της κοινωνικής του παρουσίας. Η εξουσία αυτοπροσδιορισμού, δηλαδή της ελεύθερης επιλογής κάθε ατόμου του βαθμού αποκάλυψης στους τρίτους πτυχών της  προσωπικότητάς  του  και  της  έκθεσής  του  στη  δημοσιότητα,  υπόκειται  σε περιορισμούς.  Πρόσωπα  που  ασκούν  δημόσιο  λειτούργημα  ή  συμμετέχουν  στην πολιτική  ζωή  ή  ανήκουν  στην  απόλυτη  ή  σχετική  επικαιρότητα  οφείλουν  να ανέχονται επεμβάσεις στην προσωπικότητα τους οι οποίες συνδέονται με τον τρόπο ζωής που επέλεξαν. Η προβολή της εικόνας προσώπου ευρισκομένου σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας συγχωρείται μόνον κατόπιν σιωπηρής ή ρητής συναινέσεώς του. Εξάλλου η προβολή της εικόνας προσώπου που οδηγείται ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών συνιστά ποινικώς κολάσιμη πράξη και δεν συγχωρείται η προβολή της δια της τηλεοράσεως παρά μόνο κατόπιν ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς του. Παρά ταύτα, παρατηρείται προβολή εικόνος προσώπων α)ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεως αυτών…»

1 σχόλιο:

ΑΡΗΣ είπε...

Και οι φωτογραφίες των 4 νεαρών πώς δικαιολογείται να δημοσιοποιούνται; Συναίνεσαν οι ίδιοι ρητώς ή σιωπηρώς;
Αναμένω τα πρόστιμα....