Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Καταγγέλλει τη διακοπή ρεύματος σε άνεργο οικοδόμο μετανάστη
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη διακοπή ρεύματος και νερού σε άνεργο οικοδόμο μετανάστη, από τη συνοικία Αμπελόκηπων, από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο να φύγει από το σπίτι, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το νοίκι.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Είναι απάνθρωπη η αντιμετώπιση να βυθίσει στο σκοτάδι και χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση, μια οικογένεια που αντικειμενικά δεν έχει και δεν μπορεί να πληρώσει, γιατί ζουν στην ανεργία, γιατί οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, με τα χαράτσια, τη φοροληστεία, να φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες του λάου για να την βγάλει καθαρή το κεφάλαιο, για την καπιταλιστική κρίση που αυτό έχει δημιουργήσει, από την υπερσυσσώρευση πλούτου.

Η όποια ανάπτυξη επικαλείται η συγκυβέρνηση θα είναι για να εξασφαλιστούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, για το λαό δεν υπάρχει μία, μόνο επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις, με μισθούς πείνας, ανεργία, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελαστικές μορφές εργασίας, συντάξεις επιδόματα κ.ά.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους άνεργους συνάδελφους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο, στις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που είναι σε κάθε Συνοικία, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν συνάδελφο να του κόψουν το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, να τον πετάξουν στο δρόμο, να μην έχει θέρμανση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε συνοικία να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα χωρίς φόβο, να ζητάνε θαρρετά τη βοήθεια από το Συνδικάτο, εδώ θα βρουν σίγουρα στήριξη, σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, γιατί αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα, μπορούμε μαζικά - οργανωμένα όλοι μαζί, να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση, μαζί με το Συνδικάτο, τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα, το ΕΚΛ, τ' άλλα Σωματεία, το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, για να διεκδικήσουμε από το κράτος άμεση προστασία όλων των ανέργων, άλλα μέτρα ανακούφισης του λαού. Πρέπει να ανατρέψουμε συνολικά αυτή την πολιτική της συγκυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, την ανεργία. Να κτίσουμε το μέτωπο της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, ενάντια στα ξένα και ντόπια μονοπώλια.

Να εκφραστεί η ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους τους ανέργους, Έλληνες και μετανάστες, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Τηλέφωνα επικοινωνίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας 2410536169, 6973242158.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: