Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο σύντροφος Χριστόφιας ανακάλυψε τι σημαίνει καπιταλισμός και Ε.Ε.  
«Οι πολιτικές που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο από νεοαποικιακές πολιτικές. Οταν σε βρουν σε αδύνατη θέση, σε βαράνε από πάνω. Και αυτό το θεωρώ, από άποψη αρχής, απαράδεκτο. […] υποσχεθήκαμε στους λαούς, και της Ελλάδας και της Κύπρου, καλύτερες μέρες εντός αυτής της Ενωσης. Και διερωτώμαι: Πού είναι η αλληλεγγύη της Ενωσης; Η καταπίεση υπάρχει, η κοινωνική αδικία διευρύνεται, πληρώνει το τίμημα ο απλός άνθρωπος και κάποιοι κερδοσκοπούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις (πηγή) χτες, μετά τις συναντήσεις του με την πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας. Και για μια ακόμα φορά εξέφρασε πίκρα για τη στάση των άλλων μελών της Ε.Ε. απέναντι στην Κύπρο, λέγοντας:

«Υποχρεωθήκαμε να απευθυνθούμε στο μηχανισμό στήριξης και αντί στήριξης έχουμε έναν κατατρεγμό.[…] θυμήθηκαν τώρα τα περί ξεπλύματος χρήματος και μας έχουν στη γωνιά και αρνούνται να υπογράψουν μαζί μας ένα μνημόνιο το οποίο κανείς δεν μπορεί να το χειροκροτήσει». Όπως είπε, το μνημόνιο περιέχει οδυνηρές διατάξεις και οι δανειστές επίτηδες καθυστερούν την υπογραφή του, προκειμένου να πετύχουν επαχθέστερους όρους.

Δεν έγινε γνωστό αν την ώρα που έκανε  τις δηλώσεις, κυλούσαν από τα μάτια του δάκρυα απογοήτευσης και θλίψης, όμως  καταγράφεται ως θετικό το γεγονός πως μετά από μισό -και βάλε- αιώνα  που ασχολείται με την πολιτική, ο Δ. Χριστόφιας, απ' ότι φαίνεται, κατάλαβε τι σημαίνει καπιταλισμός και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η λυκοσυμμαχία που λέγεται Ε.Ε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: