Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο στην αμερικανική πρεσβεία
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Εκπρόσωποι του Συνδέσμου, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, ζήτησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο της πρεσβείας και αντ' αυτού βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που κλήθηκαν από την πρεσβεία για να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους.
Η τακτική αυτή της προσπάθειας τρομοκράτησης με την ανοχή και των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι φίλοι της Κούβας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω.

Στο ψήφισμα του που θυροκολλήθηκε ο Σύνδεσμος σημειώνει: «Συνεχίζουμε την πάλη μας για τους 5 Κουβανούς αγωνιστές, οι οποίοι προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας που σχεδιάζονταν από τις οργανώσεις της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι κατά της Κούβας. Εχουν περάσει πάνω από 14 χρόνια από τότε που φυλακίστηκαν στις ΗΠΑ γιατί τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τη δράση και τα επιθετικά σχέδια των ομάδων αυτών, ενώ ο αρχιεγκληματίας Λουίς Ποσάδα Καρίλες κυκλοφορεί ελεύθερος.

Απαιτούμε: Να απελευθερωθούν άμεσα οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες, και

Να επιτραπεί η επιστροφή στην Κούβα του Ρενέ Γκονσάλες, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αλλά βρίσκεται σε καθεστώς "εποπτευόμενης απελευθέρωσης", με βάση το οποίο είναι αναγκασμένος να παραμένει ακόμα στις ΗΠΑ.


Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας

Καταγγέλλουμε τη βρώμικη διαδικασία που ακολουθείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην υπόθεση αυτή. Οι 5 Κουβανοί δεν είχαν διαπράξει καμία εγκληματική πράξη σε βάρος των ΗΠΑ και καμία από τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν δεν αποδείχτηκε. Η στάση αυτή αποτελεί εκδήλωση αντιποίνων ενάντια στη σταθερή θέση που έχουν οι "5", αλλά και την αδυναμία των ΗΠΑ να κάνουν το νησί της επανάστασης να γονατίσει.

Διαμαρτυρόμαστε για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, την απομόνωση, την παρεμπόδιση ακόμα και απαγόρευση επικοινωνίας με τους δικηγόρους και τους στενούς τους συγγενείς, τη διαρκή άρνηση να χορηγήσουν ΒΙΖΑ στις συζύγους τους ώστε να τους επισκεφθούν στις φυλακές, που όλα στοχεύουν να κάμψουν το ηθικό των κρατουμένων.

Στεκόμαστε στο πλευρό της Κούβας και του κουβανικού λαού, στον αγώνα του να ζήσει σε μια χώρα εθνικά ανεξάρτητη, στην πάλη του να οικοδομήσει μια κοινωνία στην οποία ο λαός απολαμβάνει πραγματικές κατακτήσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στη γυναικεία ισοτιμία, στον Πολιτισμό, στη συμμετοχή στις αποφάσεις.

Καταδικάζουμε και απαιτούμε άμεσα την άρση:

Του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ και

Της "Κοινής Θέσης" της ΕΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 5 Κουβανούς ήρωες και στις οικογένειές τους.

Αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι οι επαναστάτες αγωνιστές να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους!».

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος κατήγγειλε και με ανακοίνωσή του την προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρήθηκε και χτες με την παρουσία 4 περιπολικών που με σπρωξιές απώθησαν τα μέλη του από την πρεσβεία.

Στην παράσταση στην αμερικανική πρεσβεία συμμετείχε ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος. Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: