Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Διον. Χαριτόπουλος: «Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών»


Με δήλωση που απέστειλε στο lifo.gr o συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος τοποθετείται για τον τρόπο που χειρίζονται τα ΜΜΕ τις τελευταίες εξελίξεις.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:    

«Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών.   Η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που επιχειρούν, είναι τερατώδης, πρόστυχη και διχαστική.  Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας και τον τρόμο που σπέρνετε για να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε με ευρώ ή δραχμή.   Θα το μάθετε στις 5 Ιουλίου το βράδυ. Τότε θα σας δώσουμε την εντολή.   Ως τότε βουλώστε το όλοι. Σας ξέρουμε, δεν σας εκτιμάμε, δεν σας πιστεύουμε. Δεν θα μας βάλετε εσείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας.»  

Διονύσης Χαριτόπουλος

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Προβάλλουμε το θέμα στη στήλη «ΕΜΦΑΣΗ» του blog «Ευρυτάνας ιχνηλάτης». Η συγκεκριμένη στήλη (σ.σ. είναι αυτή με το σκίτσο που αναπαριστά ένα πιτσιρίκο που μοιράζει εφημερίδες!) βρίσκεται στην κάθετη πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου μας και η προβολή γίνεται με απευθείας παραπομπή στο δικό σου ιστότοπο.
Καλή δύναμη-καλή συνέχεια…

Ανώνυμος είπε...

Γιατί; Δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή; Δεν υπήρχαν εφημερίδες -αρκούντως φιλοναζιστικές;Κάποιες απ' αυτές υπάρχουν και σήμερα. Δεν υπηρχε το ραδιοφωνο; Εγώ θυμάμαι κάποιες ταινίες που οι ηθοποιοί που παριστάνουν ήρωες εκείνης της εποχής ψάχναν να βρουν το ραδιοσταθμό του Λονδίνου.Λες κι αυτές οι ταινίες να την πατήσαν όπως και ο Παπαμιχαήλ στην ταινία " Παπαφλέσσας" που ξεχάστηκε και φορούσε το ρολόι του; Και βγήκε ο Παπαφλέσας ο πρώτος ΄Ελληνας που φορούσε ρολόι χειρός πριν ακόμη ανακαλυφθούν; Υπήρχε όμως και το χωνί του ΕΑΜ. Και συγνώμη για αυτό που θα πω αλλά την εντολη που θα τους δώσουμε -αν τους δώσουμε τελικά- το βράδυ της 5ης Ιουλιου θα την γράψουν και τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση στα παλιά τους τα υποδήματα. Και πού να δεις πού θα την γράψουν οι "εταίροι" μας. Στις παντούφλες του Αγιου Σπυρίδωνα βοήθειά μας. ΄Ασε μεγάλε. Κάτι τέτοιες εντολές με ραβασάκι δεν πιανουν. Πρέπει να τους τα πούμε αυτοπροσωπως. Για αυτό στους δρόμους θα βρούμε το δίκιο μας. ΄Οχι στα ραβασάκια. ΄Αποψή μου.