Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μήπως μάς αξίζουν ακόμα χειρότερα;


Ποτέ άλλοτε, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν είχαν μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες τόσοι Έλληνες συνταξιούχοι! Από χτες, δίπλα στα ΑΤΜ, οι απόμαχοι της δουλειάς βρήκαν τον φύλακα-άγγελό τους στα πρόσωπα της Όλγας, του Γιάννη, της Σίας και του Άρη.
Οι «φουκαράδες», οι «γέροντες», οι «άλλοτε περήφανοι Έλληνες», οι «ατέλειωτες ουρές», τα «άδεια ράφια», η «πρωτοφανής κατάντια» και άλλα πολλά, σε «οργισμένο» τόνο, από τους άθλιους τηλεπαπαγάλους του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Και δεν έδειξαν ούτε έναν συνταξιούχο που να λέει ΟΧΙ στα μνημόνια, που να προβάλλει την ανάγκη να «μιλήσει» επιτέλους ο λαός, που να συνιστά έστω ψυχραιμία βρε αδερφέ και υπομονή μπροστά στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Ούτε έναν! Αντίθετα, υπερτονίζουν τον ατομισμό («θέλω τη σύνταξή ΜΟΥ!», «που είναι το εφάπαξ ΜΟΥ!», και την άσφαιρη «αγανάχτηση» κατά πάντων από τα οποία τόσο πολύ έχει δοκιμαστεί αυτός ο λαός και έχει πληγεί αυτός ο τόπος.

Είναι βέβαιο ότι έχουμε την τηλεόραση που μάς αξίζει. Μήπως όμως ζούμε και αυτό που μάς αξίζει; Μήπως μάς αξίζουν ακόμα χειρότερα;

Τρίτη 30 Ιούνη 2015.

6 σχόλια:

Κόκκινο Αλεπουδάκι είπε...

ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΚΕ
ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑΙ
ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Unknown είπε...

Μάλλον είσαι λάθος. Κυρίως σε μας που δεν προσπαθήσαμε να πείσουμε τον απλό κόσμο για το δίκιο των προτάσεων του κόμματος.

faros είπε...

Αγαπητέ "προλετάριε", προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο, εδώ και ... 96 χρόνια !

Αν όμως ο άλλος, ΔΕΝ θέλει να πεισθεί ...

Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα, ναι, αλλά ας μην απορρίπτουμε έτσι εύκολα κάτι που κάνουν πάρα πολλοί, επειδή δεν το κάνουμε εμείς !

Καταλαβαινόμαστε νομίζω !

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινο Αλεπουδάκι, η άποψη σου είναι αντικοινωνική και ως εκ τούτου τουλάχιστον ελιτίστικη και άσχετη με τον κομμουνισμό.Κομμουνισμό θα έχεις όταν πάρεις μαζί σου αυτούς που τώρα επιλέγουν λάθος πολιτικές αλλά ελπίζεις και προσπαθείς να αλλάξουν άποψη (κυρίως οι εργάτες που τώρα δεινοπαθούν πιο πολύ).

α.π.δ.ε.ψ.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει ο ατομισμός στη συμπεριφορά του Ελληνα, -πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην υπάρχει όταν γαλουχείται με αυτόν απ' το ίδιο το σύστημα;- επειδή την έχω πατήσει σας λέω ότι η τηλεόραση πολλές φορες με το "κόψε ραψε" τα βγαζει διαφορετικά τα λόγια σου. Εγώ είχα πάει την άλλη φορά στο "Παίδων" τον γιο μου για εμβόλιο και έκαναν μια εκπομπή εκεί για τα νοσοκομεία κι ενώ ειπα για ποιο λογο είχα πάει εκεί αλλά είπα και κάτι για τα νοσοκομεία, για τις περικοπές που έχουν γίνει που πρέπει να φέρνεις και τις γάζες, κι ότι το κράτος θα έπρεπε να μεριμνεί για τους ασθενείς, όταν είδα την εκπομπή στην τηλεόραση είχαν κόψει όλα αυτά τα ... επαναστατικά και είχαν βάλει μόνο το λόγο που είχα πάει εκεί. Αυτό τους βολευε.