Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ραούλ Κάστρο: «Ό,τι κάνουμε πρέπει να υποβάλλεται συνεχώς σε εποικοδομητική κριτική από όλους»


Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης υπουργών που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, εξετάστηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την οικονομία της χώρας.

Ο Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο Ρουζ επανέλαβε τη σημασία της προσεκτικής συζήτησης κάθε μέτρου που έχει εφαρμοστεί και της ανάλυσης όλων όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για να προσδιοριστούν τα μικρής κλίμακας λάθη που διαπράχθηκαν και να διορθωθούν.

«Έχουμε την υποχρέωση να εξετάσουμε και να προβλέψουμε τις συνέπειες του κάθε βήματος που κάνουμε», είπε.

Συνέχισε λέγοντας: «Άνθρωποι διαμορφώνουν τις προτάσεις όλες και τα μέτρα αυτά και όσοι από εμάς διοικούμε τη χώρα τα εγκρίνουμε. Εμπειρία για τα καθήκοντα αυτά δεν υπάρχει πάντα, γι' αυτό καθετί που κάνουμε πρέπει να υποβάλλεται συνεχώς σε εποικοδομητική κριτική».

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλάμβανε την έγκριση ενός σχεδίου για τη βελτίωση του εθνικού τραπεζικού συστήματος, το θέμα της καταγραφής κτιρίων, της στοχοθετημένης διαφθοράς και το θέμα που αφορά τη χρήση γης και αστικής ζώνωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ραούλ ζήτησε, επίσης, από τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας να μοιραστεί κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις προσωρινές ελλείψεις μιας ομάδας φαρμάκων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που απαιτούνται για τη θεραπεία του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: