Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σε εκκαθαρίσεις προσωπικού που «ανήκει στο ΚΚΕ» προχωρά ο «αριστερός» πρόεδρος του ΣΕΗ ― Ανακοίνωση - καταγγελία της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών


Ανακοίνωση – Καταγγελία της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών
Η διοίκηση του Σωματείου διώκει πολιτικά υπάλληλο του Σωματείου.
Συνάδελφοι,
Η διοίκηση του Σωματείου μας γυρνάει σε άλλες εποχές.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να έχεις δουλειά καταθέτεις τα πτυχία και την εργασιακή σου εμπειρία, τώρα ο πρόεδρος του ΣΕΗ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει και άλλο απαραίτητο προσόν, το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Η απουσία αυτού αρκούσε για να ανακοινώσει στο τελευταίο Δ.Σ. (13/6/15) την πρόθεσή του να απολύσει υπάλληλο της γραμματείας του Σωματείου μας.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Σωματείο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απολύσει την μία εκ των δύο γραμματέων, Κλαίρη Κωτσαδάμ, για να την αντικαταστήσει με άλλη εργαζόμενη που θα είναι τάχα πιο «εξειδικευμένη» σε οργάνωση γραφείου και μηχανοργάνωση. Είναι καθαρό, τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε, περί δήθεν «εξειδίκευσης» και «εκσυγχρονισμού» της γραμματείας, είναι στάχτη στα μάτια, τη στιγμή μάλιστα που η εργαζόμενη είναι απόφοιτη του Οικονομικού της Νομικής και δεν επιβαρύνει ούτε οικονομικά το Σωματείο καθώς ο μισθός της αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται εξολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ.

Μάλιστα δεν σκοπεύει να ζητήσει καν τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ, που ομόφωνα προσέλαβε πριν πέντε χρόνια την υπάλληλο, καθώς η απόφαση για την απόλυση, όπως λέει, είναι στην ευθύνη της διοίκησης. Η αλήθεια είναι ότι φοβάται ακόμα και την απόφαση του ΔΣ που έχει την πλειοψηφία, γνωρίζει πολύ καλά πως αυτές οι ενέργειες μόνο με λογικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θα πέρναγαν, αυτές όμως οι λογικές είναι πολύ μακριά από το χαρακτήρα αλλά και την ιστορία του Σωματείου μας, ανήκουν σε άλλες εποχές.
 

Είναι αδίστακτοι. Από την ώρα που ανέλαβαν τη διοίκηση του ΣΕΗ έβαλαν στόχο την εκκαθάριση του προσωπικού, που όπως λένε ανήκει στο ΚΚΕ. Την πρόθεσή τους αυτή ανακοίνωσαν ξεδιάντροπα και σε Δ.Σ. του ΣΕΗ. Ήταν γνωστό εξάλλου στη διοίκηση ότι η εργαζόμενη δραστηριοποιείται και συνδικαλιστικά στο σωματείο Λογιστών, όπου είναι εκλεγμένο μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής.
 

Πρόκειται για πολιτική δίωξη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συζήτηση στο ΔΣ, επιβεβαιώθηκε και σήμερα όπου ο πρόεδρος δήλωσε ότι θα επιμείνει στο ζήτημα απόλυσης και αντικατάστασης της υπαλλήλου, ότι δεν θα περάσει το θέμα από Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η απόλυση-δίωξη που μεθοδεύουν γίνεται με βάση τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, μόνο που και αυτές έχουν κάποια όρια.

Καλούμε το Δ.Σ. του Σωματείου αλλά και τον ίδιο τον κλάδο να μην επιτρέψει αυτή την ντροπή για το ηρωικό Σωματείο μας.

Ζητάμε από τα Σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

1 σχόλιο:

faros είπε...

Σε αρκετές χώρες, π.χ. Βαλτικές, απαγορεύεται να γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι οι κομμουνιστές !

Ε, μην απορείτε με αυτά που γίνονται στο ΣΕΗ.

Σε λίγους μήνες κάτι τέτοιο θα ισχύει και στην Ελλάδα !