Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Μια ακόμα "κόκκινη" γραμμή έγινε ...ροζ!!!!!


Δεν καταργεί τα διόδια ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει γαργάρα τις δεσμεύσεις και τους αγώνες - Ο εθνικός εργολάβος ευχαριστεί;

Το προηγούμενο διάστημα χιλιάδες συμπολίτες έδωσαν αγώνες για να μην "φυτευτούν" διόδια στους δρόμους της χώρας. Αναπτύχθηκε ένα κίνημα κατά των διοδίων που έκανε διάφορες δράσεις με πιο εντυπωσιακές όταν άνοιγαν οι μπάρες και περνούσαν ελεύθερα τα ΙΧ και τα άλλα οχήματα.

Παράλληλα, μοιράζονταν.... ενημερωτικό υλικό και με την πάροδο του χρόνου βλέπαμε ότι στο κίνημα αυτό εντάσσονταν ολόκληροι κλάδοι επαγγελματιών όπως για παράδειγμα αυτός των μεταφορέων. 


Προσωπικά θυμάμαι μια δράση που συμμετείχα στα διόδια των Μαλγάρων όπου σηκώθηκαν οι μπάρες, μοιράσαμε υλικό, φωνάξαμε συνθήματα.

Θυμάμαι παρόντα στην δράση αυτή τον βουλευτή τότε και σήμερα υπουργό Παιδείας, τον Τάσο Κουράκη να κάνει δηλώσεις και να λέει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθούν τα διόδια παντού. Είχε πει χαρακτηριστικά ότι "Το σύνταγμα μας κατοχυρώνει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών σε όλη την επικράτεια της χώρας. Η επιβολή διοδίων είτε δημόσιας είτε ιδιωτικής φύσης καταργεί το αυτονόητο αυτό δικαίωμα και δυσχεραίνει την μετακίνηση των πολιτών." 


Η Δ. Χαραλαμπίδου στο κέντρο με τον Λ. Κιοσέογλου (ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας) και τον βουλευτή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ζ. Ζάννα (δεύτερος από δεξιά)

Μια άλλη δράση ήταν στα διόδια του Αιγινίου που κυριολεκτικά ξεσήκωσε το σύνολο του κόσμου του χωριού που με επικεφαλής τον τότε δήμαρχο Πολύζο μπλόκαραν την λειτουργία τους. Στην δράση αυτή ήταν παρούσα η νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, γνωστή αγωνίστρια της αριστεράς.

Τί θέλω να πω; Νομίζω ότι έγινα κατανοητός. Μια δέσμευση, όχι προεκλογική αλλά διαχρονική θα έλεγα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε άπατη αφού η κυβέρνηση ήδη είπε ότι θα εξορθολογίσει τις τιμές των διοδίων και όχι ότι θα τα καταργήσει.

Μια ακόμα "κόκκινη" γραμμή έγινε ...ροζ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: