Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Eπίσκεψη – προσκύνημα στον Αη Στράτη, στις 18 Ιούλη, οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ ― Άνοιξε κατάλογος για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχών


Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας οργανώνει επίσκεψη στον Αη Στράτη, μαρτυρικό τόπο εξορίας, για να τιμήσει τη θυσία των μελών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών, που πέθαναν εκεί από την πείνα τον χειμώνα του 1941-42, εξόριστοι και εγκαταλειμμένοι από το καθεστώς της μεταξικής δικτατορίας.

Θα είναι επίσης μια επίσκεψη - προσκύνημα αναγνώρισης και τιμής της θυσίας και της προσφοράς και των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, που βρέθηκαν εξόριστοι στον Αη Στράτη από τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, για την προσφορά τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και τη συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιούλη 2015 και γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Όπως ανακοινώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης για τη μετακίνηση των επισκεπτών θα χρησιμοποιηθεί το πλοίο της γραμμής «Εξπρές Πήγασος». 

Η αναχώρηση θα γίνει από το Λαύριο το Σάββατο, 18 Ιούλη, στις 9 το πρωί, που σημαίνει επιβίβαση το αργότερο μέχρι τις 7.30. Η επιστροφή θα γίνει από τον Αη Στράτη στις 22.30 το βράδυ με άφιξη στο Λαύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής.

Για τη μετακίνηση προς και από το Λαύριο θα δρομολογηθούν πούλμαν.

Για τη διευκόλυνση της ομαδικής μετακίνησης θα χρειαστεί να συνταχθεί και να δοθεί έγκαιρα στη ναυτιλιακή εταιρεία λίστα με τα ονοματεπώνυμα των επιβατών μέχρι το τέλος του Ιούνη, μαζί με το ανάλογο αντίτιμο του εισιτηρίου. Η τιμή έχει προσδιοριστεί στα 35 ευρώ και περιλαμβάνει το εισιτήριο του πλοίου και τη μεταφορά προς και από το Λαύριο.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει ανοιχτεί κατάλογος στην ΚΟ Αττικής, στις ΤΟ και την ΚΝΕ. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει έγκαιρα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις Οργανώσεις και στα τηλέφωνα: 210.5282.500 (για την ΚΟ Αττικής), 210.4114.801 (για τον Πειραιά), 210.2592.602 (για την ΚΝΕ).

Στη διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων για τον Αη Στράτη, ενώ θα προβληθεί και ειδικό ντοκιμαντέρ.

Με την άφιξη στο νησί θα γίνει επίσκεψη στον τόπο όπου βρίσκονται τα οστά των εξορίστων, καθώς επίσης επίσκεψη στο μουσείο (στο παλιό αναρρωτήριο). Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Από την Οργανωτική Επιτροπή επισημαίνεται το γεγονός ότι το νησί είναι μικρό και δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να καλύψει τις ανάγκες σίτισης όλων των επισκεπτών. Για αυτό, πέρα από τις προσπάθειες της Οργανωτικής να καλυφθούν κάποιες ανάγκες, καλό είναι κάθε επισκέπτης να κάνει την ανάλογη ατομική προετοιμασία. Επίσης, καθένας και καθεμία να έχουν καπέλο, ελαφρύ ρουχισμό, ίσως μπουφάν για το βράδυ, παπούτσια για άνετο περπάτημα και βεβαίως οι άρρωστοι τα φάρμακά τους.

Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: