Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΔΥΕΘ: ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΤΟΚΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ • ΟΥΚΡΑΝΙΑ • ΣΥΡΙΑ • ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ― ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! ― Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 11 Οκτώβρη


Τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας. Τρία σχεδόν χρόνια οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν το θάνατο και τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά στη Συρία! Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατομμύρια οι ξεριζωμένοι. Οι τρομοκράτες «τζιχαντιστές», όπως τους ονομάζουν τώρα, είναι οι δικοί τους άνθρωποι! Αυτοί τους στρατολογούν, αυτοί τους εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν.
Παλαιοτέρα τους ονόμασαν «Αλ Κάιντα», «Ταλιμπάν»... Είναι πολύ χρήσιμοι στους ιμπεριαλιστές, γιατί δημιουργούν πάντα τα προσχήματα για τις επεμβάσεις τους - στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Λίβανο, ξανά στο Ιράκ σήμερα. Παντού όπου υπάρχουν πετρέλαια.
Ιμπεριαλισμός και τρομοκρατία παν πάντα μαζί ενάντια στους λαούς! «Νύχι - Κρέας»!
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη - ΕΕΔΥΕ κα­ταγ­γέλ­λει την από­φα­ση της ελληνικής κυβέρνησης να εφο­διά­σει με πυ­ρο­μα­χι­κά και όπλα τους Κούρ­δους στο Βό­ρειο Ιράκ, συμ­με­τέ­χο­ντας έτσι στην αυ­τό­κλη­τη «Συμ­μα­χία των Προ­θύ­μων», υπό την ηγε­σία των ΗΠΑ, που στόχο έχει ξεκάθαρα την επι­βο­λή των  ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων για τον ενερ­γεια­κό και γε­ω­στρα­τη­γι­κό έλεγ­χο της περιοχής. Η από­φα­ση της κυ­βέρ­νη­σης έρ­χε­ται την ίδια στιγμή, που και η τουρ­κι­κή κυ­βέρ­νη­ση ανα­κοί­νω­σε την ενερ­γό συμ­με­το­χή της στην ίδια «συμ­μα­χία», αυξάνοντας τους αντα­γω­νι­σμούς για το ποιος κα­λύ­τε­ρα θα υπη­ρε­τή­σει τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια και τί μερ­τι­κό θα πάρει η αστική τάξη της κάθε χώρας από τη μοιρασιά της λείας.
Η νέα κα­τά­στα­ση, που δια­μορ­φώ­νε­ται, κλι­μα­κώ­νει τους τυ­χο­διω­κτι­σμούς και τους κιν­δύ­νους για όλους τους λαούς της πε­ριο­χής, αυξάνει ρα­γδαία τα κύματα ­των προ­σφύ­γων προς όλες τις χώρες και ιδιαί­τε­ρα προς την Ελ­λά­δα. Όλη αυτή η κινητικότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ περί της αδιαπραγμάτευτης θέσης της Ελλάδας εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πόσο επικίνδυνα είναι για το λαό μας, αλλά και για τους λαούς όλης της περιοχής, τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης.
Ο λαός μας, οι νέες και οι νέοι χρειάζεται να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για έξοδο τώρα από το ΝΑΤΟ και τους άλλους οργανισμούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για να μην μετατραπούν και οι νέοι της πατρίδας μας σε κρέας για τα ιμπεριαλιστικά κανόνια. Χρειάζεται επαγρύπνηση, ένταση της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.
Απαιτείται συντονισμός  της πάλης με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα:
·    για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς - ΝΑΤΟ και ΕΕ,
·    για το κλείσιμο όλων των βάσεων, στρατηγείων και πεδίων βολής,
·    για το κλείσιμο του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου, που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη,
·    για την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές εκτός συνόρων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ 
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 11/10/2014 – 11:00πμ, ΜΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ
ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ 3ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (επί της λεωφόρου Στρατού, δίπλα στην ΕΤ3)
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΔΥΕΘ
Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ
Θεσσαλονίκη, 6 Οκτώβρη 2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για ακομη μια φορα
στην ΕΕΔΥΕ για την προσπαθεια
που καταβαλει να αφυπνισει συνειδησεις&να κινητοποιησει τον
λαο μας.
Ο ρολος της ειδικα στις μερες μας γινεται
ξανα πολυ σημαντικος,μια και η επιθετικοτητα του διεθνους ιμπεριαλισμου εινα ιδιαιτερα. οξυμενη.
Καλη ανταμωση στους αγωνες!