Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Webradio 902.gr: Ταξική ενημέρωση, πολιτιστική παρέμβαση, καλή μουσική Διαβάστε αναλυτικά για τις εκπομπές


Τα μηνύματα που εξακολουθούν να φτάνουν για τη λειτουργία του webradio 902.gr είναι άκρως ενθαρρυντικά και  αποδεικνύουν τη θερμή υποδοχή από τους ακροατές, που είναι ήδη πάρα πολλοί, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Σημαντικό, γιατί όπως λέει και ο λαός μας, κάθε αρχή και δύσκολη...
Κοινή συνισταμένη όσων επικοινωνούν μαζί μας είναι ότι  «η ταξική ενημέρωση, η πολιτιστική παρέμβαση, η καλή μουσική μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια μας». Χρειαζόμαστε τις παρατηρήσεις σας, τη γνώμη σας, τις ερωτήσεις σας. Για να βελτιώνονται το πόρταλ «902.gr» και το webradio. Χρειαζόμαστε τις ανταποκρίσεις σας, για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι και καλύτεροι στη μάχη για την ενημέρωση απ' τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, προβάλλοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ώστε η φωνή του ΚΚΕ, η δική μας φωνή, να ακουστεί πιο δυνατά, να φτάνει σε πιο πολλούς εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα, νέους. Στείλτε τους συνδέσμους στους συναδέλφους, τους φίλους, τους συγγενείς σας, να ακούσουν κι αυτοί. 

Στην 1η σελίδα του portal υπάρχει ειδικό σημείο με τη σήμανση «webradio Εκπομπές» στο οποίο βρίσκονται οι εκπομπές που έχουν ήδη μεταδοθεί, ώστε να μπορείτε να τις ακούσετε ανά πάσα στιγμή.

Στόχος είναι το πρόγραμμα του webradio να εμπλουτιστεί σύντομα και με άλλες εκπομπές.

Αυτές με τις οποίες ξεκινήσαμε είναι:  

  • «Κλικ στην Ενημέρωση», κάθε μέρα Δευτέρα - Παρασκευή, 11.00-12.00.

Ενημερωτικό μαγκαζίνο με όλα τα τρέχοντα θέματα της ημέρας, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, σχόλια, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ.

  • «Τα γεγονότα της ημέρας», κάθε μέρα Δευτέρα - Παρασκευή, 18.00-19.00.

Ενημερωτική εκπομπή για τα γεγονότα της ημέρας, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί, η σημασία και η ανάλυσή τους με ζωντανές συζητήσεις, εμβάθυνση στα κύρια σημεία τους, αποκάλυψη των επιπτώσεών τους.

  • «Σαν Σήμερα», κάθε μέρα Δευτέρα - Παρασκευή, 10.00 - 11.00.

Κάθε μέρα είναι μια ιστορική μέρα και φέρνει μαζί της πολλά και σπουδαία γεγονότα, αφήνοντας το ίχνος της στην Ιστορία. Το «Σαν σήμερα» ανακαλεί στη μνήμη αυτά τα γεγονότα και τα παρουσιάζει με λόγο και μουσική. Επιμέλεια - παρουσίαση: Παύλος Ρούφας.

  • «Ποιητική αδεία», κάθε Παρασκευή 19.00-20.00.

Το περιεχόμενο της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής «Ποιητική αδεία» συνίσταται σε μια «γνωριμία» με πρόσωπα και γεγονότα από το χώρο της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και της Ιστορίας και την όσο το δυνατόν πληρέστερη προσέγγιση των κοινωνικών σχέσεων μέσα στις οποίες έδρασαν τα πρόσωπα αυτά και εκτυλίχθηκαν συγκεκριμένα γεγονότα.

Η ευγενής φιλοδοξία της εκπομπής είναι να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, και με την κριτική παρουσίαση των προσώπων και των γεγονότων αυτών στην ψυχαγωγία, με την ουσιαστικότερη έννοια του όρου, των ακροατών, πράγμα που εξάλλου αποτελεί και τη γενικότερη επιδίωξη του webradio 902.gr.

Η εκπομπή «βλέπει» το μέλλον στα οδοφράγματα της Παρισινής Κομμούνας, «φλέγεται» στου Οκτώβρη τις φωτιές, «λιώνει» μαζί με τον Μαγιακόφσκι «χιλιάδες τόνους γλωσσικό μετάλλευμα για μία μόνο λέξη», «ακούει» τους ψιθύρους των «κολασμένων» που κρέμονται στην τολστοϊκή γενειάδα, υποκλίνεται μπροστά στον «Επιτάφιο» του Ρίτσου, οργίζεται μαζί με τον Κώστα Βάρναλη, ψάχνει το «τετράφυλλο δάκρυ» στα ποιήματα του Ελύτη, μεθάει με τη μεγάλη μουσική στις κορυφαίες στιγμές της εξέλιξής της ως σήμερα, ελληνική και διεθνή, ψάχνει την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική του καιρού μας και πάνω απ' όλα προσπαθεί να αφουγκράζεται και να ξεχωρίζει, ανάμεσα σε θορύβους και κραυγές, τις ελπιδοφόρες εκείνες φωνές που ανοίγουν το δρόμο για το αύριο, για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Επιμέλεια - παρουσίαση: Γιώργος Μηλιώνης.

  • «7 Τέχνες στο μικρόφωνο», κάθε Τρίτη 19.00-20.00.

Εκπομπή πολιτιστικής ατζέντας. Ενημερώνει τους ακροατές για τις θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, λογοτεχνία και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συνεντεύξεις με καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Διάθεση προσκλήσεων και βιβλίων στους ακροατές.

  • «Κινηματογραφικές Σημειώσεις», κάθε Πέμπτη 19.00-20.00.

Η εκπομπή προσεγγίζει τον κινηματογράφο ως προϊόν Τέχνης -σύνθετης και απόλυτα εξαρτώμενης από την τεχνική- και όχι ως εμπορεύσιμη καταναλωτική πραμάτεια. Ο διαχωρισμός εξαρτάται άμεσα από τις σχέσεις παραγωγής του έργου Τέχνης.

Στόχοι της εκπομπής:

- Η ενημέρωση - πληροφόρηση (διανθισμένη με σύντομα σχόλια -εάν υπάρχει λόγος...- και πολλή μουσική από τον κινηματογράφο) για το σύνολο των ταινιών που βγαίνουν στις αίθουσες την τρέχουσα βδομάδα, ανεξάρτητα από κινηματογραφικό είδος, τόσο σε ό,τι αφορά τις καινούργιες πρεμιέρες όσο και τις επανεκδόσεις.

- Η εμβάθυνση σε επιλεγμένες ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους (ώστε να είναι προσβάσιμες στους ενδιαφερόμενους) και κριτική προσέγγιση σε ταινίες σημαντικές (με θετικό ή αρνητικό πρόσημο) που την «αποζητούν», αλλά και την «αντέχουν»...

ΥΓ: Δεν ενδιαφέρουν καθόλου την εκπομπή τα παρασκήνια και τα κουτσομπολιά, παρά μόνο εάν συνδέονται ή επηρεάζουν το καθ' αυτό έργο... Επιμέλεια - παρουσίαση: Τζία Γιοβάννη.

  • «Λαϊκά Μονοπάτια», κάθε Τετάρτη στις 19.00.

Το σεργιάνι στα «Λαϊκά Μονοπάτια» ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1998 στη συχνότητα του «902 Αριστερά στα FM» και κράτησε μέχρι τον Ιούλη του 2013. Τελικά, η περιπλάνηση αυτή αποδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη, αφού συνεχίζεται και στο Webradio του «902.gr». Στα ίδια πάλι σοκάκια, αυτά της λαϊκής μας μουσικής, από την παλιά λαϊκή παράδοση μέχρι τη σύγχρονη λαϊκή δημιουργία. Η εκπομπή ακολουθεί ακριβώς την ίδια συνταγή με την οποία πορεύτηκε μια 15ετία: Αφιερώματα σε θέματα που αφορούν τη λαϊκή μας μουσική, παρουσιάσεις παλιών και νέων δημιουργών, συζητήσεις, αλλά και ζωντανή μουσική από καταξιωμένους καλλιτέχνες μέσα από το στούντιο του «902.gr». Συνοδοιπόρος παραμένει ο Άρης Νικολαΐδης. Καλή ακρόαση!

  • «Jazz, τότε και τώρα», κάθε Σάββατο 21.30-23.30.

Η «Jazz τότε και τώρα» στο webradio του «902.gr» κάθε Σάββατο βράδυ στις 9.30, σε μία προσπάθεια να ακουστούν οι καλλιτέχνες της, με τους τόσους μύθους που έγραψαν και γράφουν την ιστορία της.
Παραγωγή - παρουσίαση: Στράτος Βουγέλλης.

  • «MetalΜόρφωση», κάθε Κυριακή 21.30-23.30.

Η «MetalΜόρφωση» επιστρέφει στο φυσικό της χώρο, αυτή τη φορά σε «ψηφιακή» μορφή. Κάθε Κυριακή βράδυ 21.30 με 23.30 στο webradio του «902.gr» εξερευνάμε το Metal φαινόμενο από τις ρίζες μέχρι τις επιρροές του, προβάλλοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές του ιδιώματος με κριτική ματιά και άποψη. Έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση: Βασίλης Σκουρτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: