Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Τρία χρόνια χωρίς τον καλό μας άνθρωπο...


Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Βέγγος. Από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του κινηματογράφου, ακούραστος εργάτης της τέχνης του, άνθρωπος ευγενικός και σεμνός, δίδαξε με τη στάση ζωής του ήθος, αγωνιστικότητα, αξιοπρέπεια, εντιμότητα.
Μέσα από τους ρόλους του μας έκανε να γελάσουμε και να συγκινηθούμε, να οργιστούμε και να προβληματιστούμε, να μην το βάζουμε κάτω, να μην υποτασσόμαστε. Θα θυμόμαστε πάντα τον καλό μας άνθρωπο με ευγνωμοσύνη για όσα μας έδωσε και αγάπη.

Μια αξέχαστη σκηνή (και τόσο σημερινή...) από την ταινία "Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι" : https://www.youtube.com/watch?v=kRzCY8Uk_yY

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σε θυμόμαστε πάντα ακούραστε δρομέα των παιδικών μας χρόνων.

Giannis Pit. είπε...

Αξία και σύμβολο ανθρωπισμού. Μια πραγματικά μεγάλη μορφή. Αιώνια η μνήμη

Unknown είπε...

"Μωρή φύση, μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι και γω. Πάρε ένα μπισκότο."

Σκηνή που με στοιχειώνει

Ας είναι ευλογημένο το τρέξιμό του και η πίκρα στα μάτια του...

https://www.youtube.com/watch?v=5hTAOdNKxds

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Μας λείπεις (ιδίως σήμερα).
Α ρε Θανάση!

Ανώνυμος είπε...

"Το μεγάλο κανόνι" μια παραγωγή του ίδιου του Θανάση Βέγγου πριν από πολλά χρόνια που όμως είναι τόσο επίκαιρη. Αυτός κομμουνιστής που πολέμησε στην κατοχή τώρα έχει γίνει ένας μικροαστός. Το παιδί του το έστειλε να σπουδάσει στην Γερμανία και του γυρίζει ναζί. Συγκλονιστικές σκηνές απ' την αγωνία του πατέρα όταν μαθαίνει ότι το παιδί του είναι ενεργός ναζί αλλά κι απ' τον αγώνα που έκανε για να του δείξει ότι διάλεξε λάθος μονοπάτι. Το ζουμί όμως είναι όταν γυρνάει και λέει της γυναίκας του που προσπαθεί να δικαιολογήσει το παιδί της, ότι αυτό που έφταιξε είναι ότι δεν μιλησαν στον γιο τους τόσα χρόνια για τους ναζί γιατί έλεγαν να μην το ανακατέψουν με την πολιτική. Τα συμπεράσματα ολωνών μας. Και των γονιών αλλά και μας των δασκάλων.

Σοφία