Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: «Στρογγυλό τραπέζι» για τους κινδύνους του φασισμού

Στις 9 Μάη του 1945, η κόκκινη σημαία του Κόκκινου Στρατού υψωνόταν στο Ράιχσταγκ, σημαίνοντας το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συντριβή του φασισμού. Ο φασισμός και ο πόλεμος ήρθαν από τα σπλάχνα της βαθιάς εκμεταλλευτικής κοινωνίας, του κεφαλαίου και εξακολουθούν και σήμερα, 69 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη, να απειλούν τους λαούς.
Την Παρασκευή 9 Μάη 2014, στις 10.00 το πρωί, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει «Στρογγυλό Τραπέζι», με θέμα «Κίνδυνοι του φασισμού στην Ευρώπη», στο οποίο θα μιλήσουν στελέχη των ΚΚ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εμπειρογνώμονες από αυτές τις χώρες, καθώς και από τη Λετονία.

Την εισαγωγική τοποθέτηση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει ο Χρήστος Τζιτζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Ακόμη θα παρέμβουν οι: Αντρέι Αντρέεφ, βουλευτής του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Πρισιαζνιούκ, βουλευτής ΚΚ Ουκρανίας, Ιγκορ Μέλνικοφ, βουλευτής Κοινοβουλίου Λετονίας από το «Κέντρο Ομόνοιας», Αλεξέι Κοτσετκόφ, διευθυντής του Ιδρύματος «Λαϊκή διπλωματία», Στανισλάβ Μπισόκ, Ρώσος συγγραφέας, Γιεβγκένι Κοπάτκο, κοινωνιολόγος από το Κίεβο, Βλαδιμήρ Κορνίλοφ, Διευθυντής Κέντρου Ευρασιατικών Μελετών (Χάγη), Ολεγκ Μπονταρένκο, Διευθυντής Κέντρου Ρώσο-ουκρανικών Ερευνών και του Πρακτορείου Στρατηγικών Επικοινωνιών, Μιχαήλ Ποπόφ, Πανεπιστημιακός, πρόεδρος Ιδρύματος Εργατικής Ακαδημίας, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ) στο περιοδικό «Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση», Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται με πρόσκληση. Αντιστασιακοί και φίλοι της Αντίστασης που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το «στρογγυλό τραπέζι», μπορούν να απευθύνονται στα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος). Ο αριθμός των προσκλήσεων είναι περιορισμένος.
  • Την ίδια μέρα, στις 9 το πρωί, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα τιμήσει την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα (Συγγρού και Φιλαρέτου). Καλούνται τα παραρτήματα να προσέλθουν πριν τις 9 το πρωί και να παραβρεθούν στην εκδήλωση με τα λάβαρα και τις κόκκινες σημαίες. Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν να κάνουν τους λαούς να το ξεχάσουν. Θα τους αφήσουμε;