Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Όταν θα έρθει η ώρα να πάρεις σύνταξη, θα σου πουν «το ταμείο είναι μείον». Εσύ, συνέχισε να ψηφίζεις τα κόμματα που χαρίζουν (ή κάνουν την πάπια...) τις ασφαλιστικές εισφορές σου στα αφεντικά…


Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε τις νέες χαριστικές ρυθμίσεις που αναφέρονται σε εκατομμύρια ευρώ προς την ιδιοκτησία του Ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου.
Η σχετική τροπολογία πέρασε από τη Βουλή με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».

Έτσι χαρίζονται 7.500.000 ευρώ που είναι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία του συγκεκριμένου ναυπηγείου. Επιπλέον διάταξη απαγορεύει στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου στη Σύρο και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος να διεκδικούν δικαστικά δεδουλευμένα και ένσημα.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο Νομοσχέδιο «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» και καταγγέλθηκε αμέσως από το ΚΚΕ και τη βουλευτή του Λιάνα Κανέλλη, ως μία ακόμα χαριστική πράξη προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, στην προκειμένη περίπτωση στον Ταβουλάρη.
Είναι χαρακτηριστικό πως δίνεται η δυνατότητα το Ναυπηγείο Σύρου να έχει ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι τις 30 Ιούνη 2017, εάν καταβάλλει κάθε μήνα το 0,70% των ασφαλιστικών εισφορών που όφειλε έως και τις 30 Απρίλη 2014 και στο εξής θα καταβάλλει κανονικά τις εισφορές των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων θα πληρώσει μόλις 2,5 εκατ. ευρώ έως το 2017 από τα συνολικά 10 εκατ. ευρώ που οφείλει, ενώ για τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ δεν έχει καμία υποχρέωση, αφού «δεν ορίζεται ο τρόπος εξόφλησης»!
Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέφυγε κάθε αναφορά στην ΕΕ και την πολιτική της στη ναυπηγική βιομηχανία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρουσφετολογικά παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες», αλλά δεν τα καταψήφισε, διότι επέλεξε το «παρών».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσουμε ότι και στο ναυπηγείο του Νεωρίου έχουμε υγιέστατους επιχειρηματίες ε, κύριοι συριζαίοι; Ε ρε γλέντια. ΄Ολη η Ελλάδα θα γεμίσει υγιείς επιχειρηματίες και η εργατική τάξη θα μπει στο γύψο γιατί πολύ αρρωστούλα μου φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

΄Ετσι είναι. Το ΚΚΕ παλεύει να ανασυγκροτήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και να το ισχυροποιήσει κι ο Σύριζα πλέκει τη φανέλα του βιομήχανου γιατί έχει αγώνα μπροστά του. Ενάντια στους εργάτες του.