Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ακόμη θυμάμαι τον εφιάλτη της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου...



Ακόμη θυμάμαι τον εφιάλτη της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου που μπολιασμένη από την μετεμφυλιακή προπαγάνδα έτρεμε τους «κομμουνιστές που αν έρθουν στα πράγματα θα μας πάρουν τα σπίτια»....

Τα χρόνια πέρασαν, οι κομμουνιστές δεν ήρθαν στα πράγματα, η γιαγιά έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και έρχεται το επίσημο κράτος ως κατσαπλιάς και λήσταρχος να εφορμά εναντίον της ιδιωτικής περιουσίας. Εναντίον της στέγης των ίδιων των πολιτών του. Το ίδιο ανυπόληπτο κράτος που μετά τα εισοδήματά μας, βάζει «χέρι» στα σπίτια μας. Μας ξεσπιτώνει. Το κράτος και οι μηχανισμοί του που αδυνατούν να πάρουν έστω και μισό ευρώ από τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και τους ανεπάγγελτους εκατομμυριούχους της «νύχτας» και του «κοτραμπάντου» έρχονται τώρα σαν κοινοί τοκογλύφοι να παζαρέψουν τα περιουσιακά μας στοιχεία ή ότι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτά.


Με λίγα λόγια οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα, θα μπορούν ή θα αναγκάζονται  να μεταβιβάσουν στο Κράτος την πλήρη ή υψηλή κυριότητα που έχουν σε κάποιο ακίνητο ή και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως αυτοκίνητα και μετοχές. Έτσι απλά όπως γινόταν τόσα χρόνια με τα λεγόμενα «κοράκια» έξω από τα καζίνο και τις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου σπίτια και αυτοκίνητα άλλαζαν χέρια για το σβήσιμο χρεών.

Τώρα λοιπόν θα πηγαίνεις στην εφορία και θα λες. Πόσα χρωστάω; Θα σου απαντούν 10.000 κύριε. Θα λες εσύ έχω ένα  τζιπ του 2008 το παίρνεις και πατσίσαμε. Αν πάλι το χρέος είναι μεγαλύτερο, τότε θα ρίχνεις στο τραπέζι ένα διαμερισματάκι στην Κολιάτσου , κανένα ποτιστικό χωράφι στο χωριό, μετοχές, ομόλογα πριν το κούρεμα  και ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο για «σκότωμα»...

Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς που γλύτωσε από τα χέρια των «κομμουνιστών» θα το κατασπαράξει ο ιδεολογικός αχταρμάς των κρατικών τοκογλύφων στο όνομα της σωτηρίας μας από την χρεοκοπία και της ομοουσίου πίστης μας στο Ευρώ της κυρίας Μέρκελ.

Τουλάχιστον οι κομμουνιστές αν μας έπαιρναν το σπίτι θα μας έβαζαν και κάπου να μείνουμε δωρεάν. Αυτοί εδώ είναι ικανοί να μας πάρουν το σπίτι και μετά να μας το νοικιάσουν κιόλας. Και άντε τώρα να εξηγούσες στην γιαγιά πως όλοι αυτοί δεν είναι τελικά κομμουνιστές.

Του Πέτρου Κατσάκου

8 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Χαχαχαχα! Εχεις δίκιο...ήταν ο εφιάλτης πολλών γιαγιάδων οι κακοί κομμουνιστές!

blackbedlam είπε...

Δηλαδή αν ζούσε η γιαγιά θα νόμιζε ότι ετούτοι εδώ είναι κομμουνιστές!

dimitris είπε...

Oικοδομε καλημερα, του αγ, αντωνιου, ειμαστε στο μοναδικο καφε που ειναι ανοιχτο στο κορθι-ανδρο, ειμαστε για καποια διαδικαστικα και στην επαρχια, σχεδον τα παντα ''λυνονται'', μεταξυ καφε και τσιπουρου, πανω που μιλαγαμε με τον αντιδημαρχο, ''επηξε'' το μαγαζακι, ''θεουσες'' και παπαδαριο, γιορταζε ο ενας παπας, καρα-λαος η ιδεολογια, του ειπαμε χρονια πολλα, μονο που δεν ....... απο την χαρα του, βαλε και στα παιδια ποτηρια, πιατα, μεζεδες, τσιπουρουζα, δεν ηθελε και πολυ, πηγε η ''ρημαδοσυζητηση'', στην σημερινη κατασταση και το ''κακοριζικο'' κατινακι, μολις εγινε μια καποια ησυχια, το πεταξε, τι λετε τωρα πατερ ''μου'', γι'αυτους που θελουν με τα χαρατσια να παρουν τα σπιτια, ειναι κομμουνιστες?
ΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙ παιδι μου, αυτοι ειναι τρισκαταρατοι, λεγαμε για τους κομμουνιστας, αλλα ετουτοι τεκνο μου, ειναι του διαβολου.........................με κατεβασμενο το κεφαλι, ο ηγουμενος και πιο ''αρχαιος'' απο τον εορταζοντα παπα, αναγκαζεται και λεει το........................''θεικο''................εσεις τεκνο μου εισαστε.............ανθρωποι του................θεου, οι κομμουνιστες τα λετε.............................δικαια τα πραγματα, πεσανε οι ''θεουσες'' και οι μεγαλοσταυροι στο πατωμα, η χαρα του κατινακιου, φανηκε στο βλεμμα, σκουνταγα διακριτικα, αστον τωρα που ηπιε μη μου τον ''ξενεριζεις'', σεμνοτητα, μεχρι και εναντιον του τσιπρα ειπανε τα παπαδια...............''κακο σπυρι'' αυτοι οι κομμουνιστες, μεχρι και τα λαο-παπαδα ''χαλανε'', τσιπουρο και κομμουνιστες, ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΜΕΣΑ ΕΞΩ.

Για αλλη μια φορα πλατιασα, αλλα με την γιαγια του, θυμηθηκα τα ''χθεσινα'' του κατινακιου...

Οικοδόμος είπε...

kariatida62 καλησπέρα.
Ο εφιάλτης πολλών από τις γιαγιάδες μας, επέστρεψε. "Εφιάλτης στο δρόμο με τα μνημόνια" για να παραφράσω εκείνη τη σειρά ταινιών τρόμου, με ήρωα τον Φρέντυ Κρούγκερ. Οι πρωταγωνιστές έχουν αλλάξει. Το σενάριο είναι το ίδιο. Ελπίζω κάποια στιγμή οι θεατές της ταινίας να αντιδράσουν, να νικήσουν το φόβο τους και να κατεβάσουν το διακόπτη.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα καπετάνισσα.
Μη σου πω πως αν ζούσε η γιαγιά θα είχε ήδη πάρει το σκουπόξυλο και θα΄χε βγει στο δρόμο. Πολλοί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μπορεί να φοβόντουσαν τους κομμουνιστές, γιατί κάποιοι φρόντιζαν γι' αυτό επειδή τους βόλευε. Ήταν όμως ντόμπροι άνθρωποι πολλοί από αυτούς (παππούδες και γιαγιάδες) και τίμιοι. Αν ζούσαν τα σημερινά, θα γίνονταν οι ίδιοι αυτό που φοβόντουσαν. Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Δημήτρη καλησπέρα.
Είναι αυτό που λένε: αυτά δεν τα θέλει ούτε ο θεός! Στο έκανε ξεκάθαρο ο ...εκπρόσωπός του. Να ρε γμτ μου, μέχρι κι ο θεός άρχισε ...ν' αντιδρά σε τόση αδικία, ο εργάτης πότε θα ξυπνήσει; Ή μήπως να τον ποτίσουμε τσίπουρο;

"τσιπουρο και κομμουνιστες, ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΜΕΣΑ ΕΞΩ."

Τώρα, δεν χρειάζεται να πω ότι "έγραψες".

Παραδέχομαι το κατινάκι. Κι ο ..."άγιος" ...φοβέρα θέλει. Χαιρετισμούς.
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Σήμερα συνάντησα στη λαϊκή ένα φίλο που είχε επαναπατριστεί από την πρώην ΕΣΣΔ. Τι γίνεται ρε Γιώργη τον ρωτάω, πως βλέπεις τις εξελίξεις; «Εγώ φίλε μου κρατάω ακόμα, όσο βέβαια εγώ και η γυναίκα μου θα παίρνουμε τη σύνταξη μας.»
Τον ρώτησα αν έχει επικοινωνία με πρώην συναδέλφους του από το Δήμο όπου εργαζόταν, και αν του παραπονιούνται για όσα συμβαίνουν στη ζωή μας. «Ναι παραπονιούνται μου απάντησε, αλλά άκου φίλε, δεν τους λυπάμαι, τόσα χρόνια αγωνιζόμουν μαζί με ελάχιστους συναδέλφους να συμμαζέψουμε να ασυμμάζευτα και οι πλειοψηφία από δαύτους μόνο που δε μας δάγκωνε, τώρα φοβούνται, όπως και εγώ άλλωστε, για τα σπίτια τους, αλλά αυτοί μαζί με τους τότε κυβερνώντες έπαιζαν στις πλάτες μας, ξέρεις μικροκομματικά συμφέροντα. Στην ΕΣΣΔ μπορεί να μην είχαμε δικό μας σπίτι, αλλά στην τελική τα χρήματα που πληρώναμε στο κράτος ήταν αμελητέα, τώρα εδώ μετά από τόσους αγώνες και θυσίες αποκτήσαμε ένα διαμέρισμα, και ήρθε το κράτος ετσιθελικά να μπει νταβατζής σε κάτι που δεν του ανήκει».
Γιαγιάκα οι κομμουνιστές δεν ήρθαν, κι’ όσο οι έλληνες θα ζουν μ’ αυτό το φόβο, δεν πρόκειται να έλθουν. Αναπαύσου εν ειρήνη!!

Οικοδόμος είπε...

scorpion49 καλημέρα.
Τα είπε όλα ο φίλος σου, και για τους κομμουνιστές, αλλά πολύ περισσότερο γι' αυτούς που αντιτάσσονται στους κομμουνιστές, θεωρώντας τους "κατάρα", και στηρίζουν ή εκφράζουν τις πολιτικές που μας βύθισαν στη λάσπη. Άραγε θα το καταλάβουν τώρα ή οι κομμουνιστές φταίνε και γι' αυτό που ζούμε σήμερα; Καλή δύναμη φίλε!