Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στην «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ»

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ», οι οποίοι συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τουλάχιστον έξι μηνών, καθώς και των δώρων Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, από την εργοδοσία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει άφαντη από τα μέσα Δεκέμβρη. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους πραγματοποιούν μεθαύριο Σάββατο γλέντι, όπου και θα γίνει η κοπή της πίτας.
Στη γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, μαζί με το ΠΑΜΕ. Ξεχωριστή μάλιστα ήταν η στιγμή όταν η ΚΟΒ Κολωνού του ΚΚΕ, παρέδωσε στους εργαζόμενους της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ» 20 προσκλήσεις για το λαϊκό γλέντι που διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικού Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (Δ12) στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
Προχτές, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ). Η «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» είχε αναλάβει την έκδοση 35 σχολικών βιβλίων για λογαριασμό του ΟΕΔΒ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί (22), ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της εκτύπωσης, που ωστόσο έχει διακοπεί, εξαιτίας της εργοδοσίας που αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους και επιπλέον έχει εξαφανιστεί. Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους ζήτησαν από τον ΟΕΔΒ να μην καταβάλλει τα οφειλόμενα χρήματα της έκδοσης των βιβλίων (περίπου 600.000 ευρώ) στην εργοδοσία ή τους χαρτέμπορους πιστωτές, αλλά να δεσμευτούν, προκειμένου να καταβληθούν στους ίδιους τους εργαζόμενους. 
Ιδιαίτερα, δε, για τα 13 βιβλία που ακόμη δεν έχουν τυπωθεί υπ' ευθύνη του εργοδότη, οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν για την έκδοσή τους, προκειμένου να πάνε τα βιβλία στα παιδιά. Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους της εταιρείας χάρτου ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, η οποία προωθεί τη σύσταση Ενωσης Προσώπων, με στόχο να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων μέχρι και πάνω από 20%. Η Ομοσπονδία κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να ηττηθεί η απόπειρα της εργοδοσίας, να μην προχωρήσει αυτή η αντεργατική μεθόδευση. (Ριζοσπάστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: