Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Viva la revolution! Επέτειος για τα 53 χρόνια από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα


"Για μια χώρα που υποφέρει, δεν υπάρχει άλλη Πρωτοχρονιά από την ήττα των εχθρών της."
                                                                       Χοσέ Μαρτί



Σε μια μικρή χώρα, ένας περήφανος λαός πριν 53 χρόνια πολέμησε για το όνειρο. Σήμερα, υπερνικώντας τον αποκλεισμό του,  βαδίζει στο δρόμο της προόδου με αξιοπρέπεια και πίστη στις αρχές του σοσιαλισμού και τα ιδανικά της Επανάστασης!

8 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Mια Κουβα στην Ευρωπη;;;
"Βρεχει στο Σαντιαγο"
Λες να βρεξει και στην Αθηνα;;;

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Oταν οι λαοί τολμούν...

Scorpion49 είπε...

Όταν θα φύγει ο αγαπημένος Φιντέλ, ελπίζω να αργήσει πολύ αυτή η ώρα ίσως και να μην υπάρχω, είμαι βέβαιος ότι θα κλάψει η παγκόσμια κοινότητα. Ο κουβανέζικος λαός σίγουρα θα κλάψει αβίαστα και αληθινά!! Οι σκηνές του βίντεο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!! Viva la patria – Viva il socialismo – Viva la victoria - Viva la revolution.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

«Ο Άνθρωπος πρέπει να περπατάει σηκώνοντας το πρόσωπό του απέναντι στον ήλιο. Ο ήλιος θα πρέπει να κάψει το μέτωπό του και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής! Όποιος σκύβει το κεφάλι του χάνει αυτή την τιμή»
(CHE)

Οικοδόμος είπε...

Είναι στο χέρι του λαού συνάδελφε και της πρωτοπορίας του που θα τον καθοδηγήσει, να φέρουν τη "βροχή" στην Αθήνα. Αλλιώς θα μας "ψήνει" ο ήλιος της "ερήμου".
Παρεμπιπτόντως, ωραίο βιβλίο, ενδεικτικό του που φτάνουν τα πράγματα όταν ο λαός είναι αποφασισμένος. Ανεξάρτητα από την κατάληξή τους. Μια Κούβα στην Ευρώπη... Λες;
Την καλημέρα μου και καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ καλημέρα.
Όταν οι λαοί τολμούν κι έχουν τη σωστή καθοδήγηση, θα πρόσθετα.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Φίλε Scorpion49 kαλημέρα.
Κούβα-Φιντέλ-Τσε-Καμίλο, άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Οι άνθρωποι όμως φεύγουν, κανείς δεν ζει αιώνια. Αιώνια ζουν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ισότητας και της δικαιοσύνης, της μη εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτά θ' αφήσει πίσω του ο Φιντέλ, κι έχουν βαθιές ρίζες στον Κουβανικό λαό.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Φίλε Ευρυτάνα καλημέρα.
Το απέδειξε περίτρανα με τη στάση του στη σύντομη ζωή που έζησε.
Καλή δύναμη!