Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή χρόνου στη βάρδια της περιφρούρησης έκαναν απεργοί χαλυβουργοί και εργατόκοσμος που βρέθηκε στο πλευρό τους


Η αλλαγή του χρόνου βρήκε τους χαλυβουργούς εκεί στην πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μαζί με τις γυναίκες, τα παιδιά τους, συγγενείς, εκπροσώπους σωματείων, συλλόγων, φορέων, ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων κάθε ηλικίας που δεν έπαψαν ούτε στην αλλαγή του νέου χρόνου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο και να δίνουν δύναμη στους απεργούς να συνεχίσουν. Βρήκε τους χαλυβουργούς να βροντοφωνάζουν μαζί με όσους ήταν εκεί για να τους συμπαρασταθούν στον αγώνα τους «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Ανυπακοή μέχρι την ανατροπή».
 
«Η αλληλεγγύη δεν ξεχωρίζει ούτε αργίες, ούτε γιορτές, ούτε τίποτα. Ολη η εργατική τάξη με την όλη κατάσταση υποφέρει, το ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας είναι κι αυτό μια μορφή αντίστασης», «Ο κόσμος ήρθε και σήμερα να μας συμπαρασταθεί γιατί είμαστε όλοι σαν μια γροθιά» ήταν μερικές από τις κουβέντες που αντάλλασσαν χαλυβουργοί για τη γιορτή που στήθηκε στο εργοστάσιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το «ρεβεγιόν» των χαλυβουργών αυτήν τη χρονιά δεν έγινε στα σπίτια των εργατών αλλά στην πύλη του εργοστασίου. Εκεί, έριξαν βεγγαλικά, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα από το σωματείο, μοιράστηκαν τα κομμάτια, οι χαλυβουργοί και όσοι ήταν μαζί τους στην αλλαγή του χρόνου, έφαγαν νόστιμους μεζέδες και ήπιαν κρασί, χόρεψαν και ευχήθηκαν «καλή χρονιά, αγωνιστικά, γερά και δυνατά». Μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά. Και όπως είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Γ. Σιφωνιός «από αύριο πάλι στο δρόμο». (Ριζοσπάστης).

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Στη φωτιά του ασυμβίβαστου αγώνα οικοδομείται η αλληλεγγύη, η ενότητα και το ψυχικό δέσιμο του εργαζόμενου λαού.
Και οι χαλυβουργοί διδάσκουν!

oikodomos είπε...

Οι χαλυβουργοί διδάσκουν αδελφέ, οι "μαθητές" δεν τα παίρνουν όμως εύκολα τα "γράμματα"...
Καλή δύναμη!