Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Οι οικοδόμοι της Αθήνας διαδήλωσαν για την προστασία των ανέργων. Πικετοφορία χτες στο κέντρο της πόλης.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση των οικοδόμων
στην Αθήνα

Πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, οι οικοδόμοι πορεύτηκαν στο κέντρο της Αθήνας διατρανώνοντας «Εδώ - εδώ μ' αγώνα ταξικό γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ».


Οι οικοδόμοι απαίτησαν έκτακτο επίδομα για τους άνεργους του κλάδου, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπογραφής ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατάργηση όλων των χαρατσιών. Ξεκαθάρισαν πως απαιτούν ουσιαστικά μέτρα για την ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας, με την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, λαϊκής στέγης, συνολικά έργων προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, μέσω των οποίων θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας του κλάδου και όχι με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, όπως αυτά που εξήγγειλε η κυβέρνηση για ανέργους σε οικοδομικά έργα στους δήμους.

Ταυτόχρονα, οι οικοδόμοι, ενημέρωσαν πλατιά στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα, με απεργία στις αρχές Φλεβάρη ενάντια στα νέα μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ που δίνουν τη χαριστική βολή στα εργατικά δικαιώματα. Εργαζόμενοι και άνεργοι από το χώρο των κατασκευών - οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, μισθωτοί τεχνικοί, ξυλουργοί - ξεκίνησαν την πορεία από το Συνδικάτο τους στην πλατεία Κάνιγγος καλώντας σε κόκκινο συναγερμό. Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου, επισήμανε πως οι δυνάμεις του συνδικάτου δίνουν βαρύτητα στη δουλειά με τους ανέργους του κλάδου. Ο συμβιβασμός, η ενοχοποίηση του άνεργου και η ατομική λύση δεν ωφελούν, επισήμανε, όπως δεν ωφελούν και τα λάθος συμπεράσματα.

Στα Χανιά

Σε κινητοποίηση σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο ΙΚΑ Χανίων καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Χανίων όλους τους εργάτες στα γιαπιά και τα εργοτάξια, τους μισθωτούς τεχνικούς, τους υπάλληλους των τεχνικών εταιρειών, τους εργαζόμενους στη βιομηχανία οικοδομικών υλικών, τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα για να απαιτήσουν τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους, μέτρα ανακούφισης των ανέργων, δουλειά για όλους, κ.ά. Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί επίσης τα μέλη του για κλιμάκωση του αγώνα με απεργία στις αρχές του Φλεβάρη, σύμφωνα και με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας. (Ριζοσπάστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: