Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Συνδικάτο Οικοδόμων ΛΑΡΙΣΑΣ:«Δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους»

Τα πιο πολλά από τα έργα που περιλαμβάνονται στο μπαράζ εξαγγελιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το Νομό Λάρισας ήταν σταματημένα ή εγκαταλελειμμένα από τους εργολάβους και τώρα εμφανίζονται για καινούρια, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους στις κατασκευές ότι η ανεργία θα αμβλυνθεί, αλλά και όλη η Θεσσαλία θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο.

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας κι αναφέρεται, ενδεικτικά, σε μερικά από τα έργα:

15οΓυμνάσιο και Λύκειο στη Νέα Πολιτεία. Το έργο ήταν σταματημένο στα σοβατίσματα και τώρα έχουν προχωρήσει οι εργασίες στο 90% περίπου. Το Δημοτικό Σχολείο στην ίδια περιοχή βρίσκεται στο 80% των εργασιών.
Ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισα - Τρίκαλα. Δημοπρατήθηκε μόνο ο κόμβος Αμυγδαλέα που ήταν εγκαταλελειμμένος, ενώ δε φαίνεται να προχωρούν οι εργασίες για το τμήμα Τερψιθέα - ΑΝΥΜUS και τη γέφυρα Κουτσόχερου και το ίδιο ισχύει και για την οδό Καρδίτσης στο ύψος της Συκεώνα.
Ανασύσταση της λίμνης Κάρλας. Εξαγγέλλεται ότι δημοπρατείται, ενώ είχε ξαναδημοπρατηθεί παλιότερα.

Και η ανακοίνωση επισημαίνει: «Και άλλα έργα, που είναι σε παρόμοια φάση, ανακοινώνονται ξανά για καινούρια. Φυσικά, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι καινούρια. Οι πολιτικοί της αστικής τάξης έτσι κοροϊδεύανε το λαό, τα ανακοινώνουν και τα δημοπρατούν πολλές φορές ή βάζουν κονδύλι σε κάθε έργο, παράδειγμα 10%, για να δημιουργούν θολούρα. Τέτοια είναι τα περισσότερα έργα που ανακοινώθηκαν ή δημοπρατήθηκαν. Εμείς δεν περιμένουμε ηθική από τους πολιτικούς της αστικής τάξης, η λαϊκή παροιμία ότι «ο λύκος την τρίχα αλλάζει και όχι τις συνήθειες» επιβεβαιώνεται καθημερινά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Η Διοίκηση του Συνδικάτου καλεί όλους τους Οικοδόμους να μην παραπλανηθούν, να συσπειρωθούν ακόμα περισσότεροι στο Συνδικάτο «για να επιβάλουμε λύσεις προς όφελός τους και να διεκδικήσουν δημόσιες επενδύσεις για αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση, ανάπλαση οικισμών, σχέδια πόλεως στα παράλια και σε όλους τους οικισμούς που χρειάζεται, έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, τέσσερα κέντρα υγείας αστικού τύπου στη Λάρισα, νέα πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο, δημόσια κλινική αποκατάστασης, εργατικές λαϊκές κατοικίες κ.ά.». (Ριζοσπάστης).

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Το να λενε παραμυθια οι Αστοι πολιτικοι...
Μαλλον συνηθισμενο ειναι...!!!
Το να υπαρχουν ακομη ανθρωποι που τος πιστευουν...!!!
Εκτος απο εντυπωσιακο...
Μηπως γινεται πια και...Αστειο;;;

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα συνάδελφε.
Μια καλή ερώτηση. Η απάντηση νομίζω πως είναι αυτονόητη...
Καλή δύναμη!