Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ απεργία στις 2 Φλεβάρη. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ οικοδόμων: Βήματα δράσης για την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη

Στη μάχη των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, με πρώτο σταθμό την Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη και την Πανοικοδομική πανελλαδική απεργία στις 2 Φλεβάρη, που αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, με «αιχμή του δόρατος» το ζήτημα της ανεργίας, που έχει χτυπήσει κόκκινο κυριολεκτικά

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει: «Πρέπει να οξύνουμε το μέτωπο της ανεργίας. Οι παρεμβάσεις που κάναμε μέχρι τώρα έχουν δημιουργήσει ορισμένες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικά βήματα. Στην Εκτελεστική αποφασίσαμε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Πανοικοδομικής Πανελλαδικής Απεργίας για τις 2 Φλεβάρη». Και σε άλλο σημείο: «Είναι απαραίτητο τα Διοικητικά Συμβούλια να συνεδριάσουν έγκαιρα, να σχεδιάσουν δουλειά με μόνιμα χαρακτηριστικά, με συμμετοχή και δράση των ανέργων.

Να σχεδιάσουν παρεμβάσεις σε Υπουργεία, άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Να προγραμματίσουν Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και άλλες εκδηλώσεις. Επιδιώκουμε η απεργία να είναι μαζική και να δημιουργεί προϋποθέσεις κλιμάκωσης του αγώνα». Κύριο ζητούμενο είναι η «όξυνση της πολιτικοποίησης του αγώνα, με την αλλαγή της πολιτικής συμπεριφοράς του κλάδου απέναντι στα κόμματα του κεφαλαίου και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε πλατιά δραστηριότητα, συνδυάζοντας τη δράση μπροστά στην απεργία στις 17 Γενάρη, με την πανοικοδομική απεργία στις 2 Φλεβάρη. Συγκεκριμένα, προχωρούν σε σειρά συσκέψεων στα Παραρτήματα του Συνδικάτου, σχεδιάζοντας τη δράση τους για την απεργία, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, ντουντούκες στη γειτονιά και παρεμβάσεις στους τοπικούς ΟΑΕΔ. Με ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Δε χωράνε αυταπάτες για το πού πάνε τα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο τώρα όσο ποτέ ότι είτε οι βιομήχανοι, οι κατασκευαστές, οι τραπεζίτες θα σωθούν, είτε εμείς».

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Kανεις δεν θα σωθει...Αν "πεθανει" ο εργατης...
Σημερα παλευουμε...Για να σωθει η κοινωνια...

Οικοδόμος είπε...

Έτσι είναι φίλε.
Να το καταλάβουμε καλά όλοι πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από αυτόν της αντίστασης και της υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς μας. Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Φοβερά δύσκολη η κατάσταση στον κλάδο της οικοδομής, και όσο υπάρχει αυτό το αλαλούμ που δεν ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά, τόσο τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα. Δεκάδες επαγγέλματα γύρω από την οικοδομή απαξιώνονται, οικογένειες υποφέρουν, παιδάκια δεν έχουν τα στοιχειώδη, κατά τα αλλά η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει τους στόχους του μνημονίου! Τελικά δεν καταλαβαίνουνε Χριστό!
Κύριοι της κυβέρνησης, χάρη σας κάνω που σας προσφωνώ έτσι, ξυπνήστε ο κόσμος υποφέρει!! Να ξέρετε, θα σας ξυπνήσουμε απότομα, το λαϊκό σπρώξιμο που θα φάτε δε θα είναι ελαφρύ…

Οικοδόμος είπε...

Scorpion49 καλημέρα.
Δεν κοιμούνται καλέ μου φίλε. Αυτοί έχουν έναν σκοπό και τον υπηρετούν μεθοδικά και με σθένος. Εμείς τον έχουμε πάρει για τα καλά και δεν ξυπνάμε με τίποτα (;).
Καλή δύναμη!